Σε αποτελεσματικότερη εποπτεία και λειτουργία ενός υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και του ελέγχου της θεσμικής οργάνωσης της αγοράς, προσβλέπουν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την Ανάπτυξη, που εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για την «Hμέρα Ελληνικού Εμπορίου», ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε την άμεση θεσμοθέτηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται να δοθούν κίνητρα στη μικρομεσαία επιχείρηση, αποφεύγοντας ωστόσο την επανάληψη πρακτικών του παρελθόντος.

«Θα χρησιμοποιήσουμε σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία, όχι φιλοδωρήματα. Θα στρέψουμε το ενδιαφέρον στη νέα οικονομία της γνώσης σε βιώσιμα και αποδοτικά σχέδια. Με πλήρη διαφάνεια, έλεγχο και παρακολούθηση βήμα – βήμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «η έλλειψη ρευστότητας μετατρέπεται καθημερινά σε έναν εφιάλτη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η πραγματικότητα αποτυπώνεται σε χαμηλούς τζίρους και λουκέτα. Δεν τρέφουμε καμιά ψευδαίσθηση και καμιά αυταπάτη για τη σκληρή αυτή πραγματικότητα. Όμως δηλώνουμε ότι δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια». Στην κατεύθυνση αυτή ο υπουργός προανήγγειλε την πρόθεση για τη σύναψη «Συμφώνου ρευστότητας με τις Τράπεζες», προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για να κινηθεί η αγορά.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας πως «το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ότι με τις προσπάθειες που καταβάλλουμε και εμείς και εσείς, να είστε βέβαιοι ότι θα βγούμε νικητές από αυτή την κρίση. Γιατί οι Έλληνες μάθαμε να νικάμε μες στις δύσκολες στιγμές και επιτέλους είναι η ώρα και συμφωνούμε όλοι σε αυτό, ότι είναι η ώρα για ένα νέο σχέδιο και νέες πολιτικές για να οδηγηθούμε σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης. Να μην επαναλάβουμε πρακτικές, οι οποίες οδήγησαν στη μεγάλη φούσκα της οικονομίας».