Ο Μεγάλος Αδελφός εισβάλλει στα αποδυτήρια των ιταλικών οµάδων, σε µία ύστατη προσπάθεια των τηλεοπτικών σταθµών να ανεβάσουν την τηλεθέαση των αγώνων.


Επανάσταση στην τηλεόραση φέρνει η απόφαση του Sky Ιtalia να µπει στα άδυτα των ποδοσφαιρικών οµάδων.

Αβατο θεωρούνταν µέχρι πρόσφατα τα αποδυτήρια πριν από τους αγώνες. Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στους αγωνιστικούς χώρους επέφερε πτώση της τηλεθέασης, την οποία το Sky Ιtalia αποφάσισε να τονώσει εισβάλλοντας στα αποδυτήρια και αποκαλύπτοντας τα µυστικά των ποδοσφαιριστών. Ετσι, το τελευταίο Σαββατοκύριακο οι τιφόζι που προτίµησαν να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση τους αγώνες του Καµπιονάτο είδαν τον αρχηγό της Ρόµα Φραντσέσκο Τότι να κάνει αστεία µε το χρώµα των παπουτσιών του συµπαίκτη του Φιλίπ Μεσές λίγα λεπτά πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο για το παιχνίδι µε την Μπολόνια και τον Σάµουελ Ετό να έχει δύο τεράστια ακουστικά στα αυτιά του, ακούγοντας µουσική πριν «εκτελέσει» την Παλέρµο µε δύο γκολ. Φυσικά δεν λείπουν και τα απρόοπτα, όπως το να περνούν γυµνοί ποδοσφαιριστές µπροστά από τις κάµερες, εικόνες που ανεβάζουν την τηλεθέαση στο γυναικείο φύλο.

Η µετάδοση των εικόνων από τα αποδυτήρια δεν µπορεί να ξεπερνά το ένα λεπτό, ενώ θα πρέπει να έχει προηγηθεί σχετική άδεια από τον προπονητή. «Οι κάµερες στα αποδυτήρια προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, την έκπληξη των παικτών καθώς για πρώτη φορά σπάει το άβατο του χώρου. Ωστόσο δεν πρόκειται να χρησιµοποιήσουµε την τεχνική του Βig Βrother», λέει η παρουσιάστρια του Sky Ιtalia Ιλάρια Ντ’ Αµίκο. Θετική θεωρεί ο άσος της Μίλαν Πάτο την κίνηση να µπουν οι κάµερες στα αποδυτήρια.

«Είναι πολύ σηµαντικό που µπαίνουν οι κάµερες στα αποδυτή ρια, γιατί επιτρέπουν στους φιλάθλους που παρακολουθούν από την τηλεόραση να αφουγκραστούν καλύτερα το κλίµα πριν από το παιχνίδι», λέει ο Βραζιλιάνος.

Ως «απάντηση» στο Sky Ιtalia, το κανάλι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Μediaset Ρremium θα συνεργαστεί µε την ισπανίδα δηµοσιογράφο Σάρα Καρµπονέρο που οφείλει τη διασηµότητά της στη σχέση της µε τον ισπανό τερµατοφύλακα Ικερ Κασίγιας και το περίφηµο φιλί που της έδωσε ο τελευταίος µπροστά στην κάµερα µετά την κατάκτηση του Παγκοσµίου Κυπέλλου από τους Φούριας Ρόχας.

ΠΑΤΟ

Είναι πολύ σηµαντικό που µπαίνουν οι κάµερες στα αποδυτήρια, γιατί επιτρέπουν στους φιλάθλους που παρακολουθούν από την τηλεόραση να αφουγκραστούν καλύτερα το κλίµα πριν από το παιχνίδι