ΤΟΝ ΣΕΡ Αλεξ Φέργκιουσον έχει πρότυπο ο Ζοζέ Μουρίνιο, όπως οµολόγησε ο Πορτογάλος χθες, στη δέκατη επέτειο από την υπογραφή του πρώτου επαγγελµατικού συµβολαίου του. Και εξήγησε γιατί: «Αυτά τα δέκα χρόνια πέρασαν πολύ γρήγορα. Εχω το ίδιο πάθος όπως όταν ξεκίνησα και πιστεύω ότι θα έχω το ίδιο πάθος και δέκα χρόνια αργότερα.

Ελπίζω να µοιάσω του Φέργκιουσον.

Να είµαι 70 ετών και να έχω πάθος για το κοουτσάρισµα».

Ο Μουρίνιο δεν παρέλειψε να µιλήσει µε τα καλύτερα λόγια για τη νέα οµάδα του Ρεάλ Μαδρίτης, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια που θέλουν να έχουν ψυχρανθεί οι σχέσεις του µε τους Ισπανούς γιατί δεν του επέτρεψαν να κοουτσάρει σε δύο παιχνίδια την Εθνική Πορτογαλίας.

«Το να γίνεις προπονητής της Ρεάλ είναι σαν να φτάνεις στο φεγγάρι. Είναι ο πιο σηµαντικός σύλλογος στον κόσµο. Είναι η κορυφή της κορυφής, αλλά ακόµα δεν έχω κερδίσει τίποτα.

Ας περιµένουµε να δούµε πώς θα τελειώσει η ιστορία.

Είναι µία ιστορία την οποία πρέπει να γράψω».

Στόχος του Μουρίνιο είναι να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του δέκατου Κυπέλλου Πρωταθλητριών / Τσάµπιονς Λιγκ, που θα είναι ταυτόχρονα η τρίτη επιτυχία του ίδιου µε διαφορετική οµάδα, κάτι που δεν έχει συµβεί ποτέ στο παρελθόν.