Εσπασε το ρόδι ο Μάρκο Πάντελιτς! Ο σέρβος φορ σηµείωσε το πρώτο του γκολ και ο µέτριος Ολυµπιακός, που πήρε δύσκολη νίκη στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού µε 1-0, πέρασε στη βαθµολογία τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό.

ΣΕΡΡΕΣ

Ο Ολυµπιακός σε ακόµα ένα παιχνίδι δεν έπιασε υψηλή απόδοση και στο β’ ηµίχρονο καρδιοχτύπησε τους οπαδούς του – περίπου 2.500 βρίσκονταν στο . Η οµάδα των Σερρών είχε την υπεροχή της έδρας, δεν κατόρθωσε όµως να βρει τον δρόµο προς τα δίχτυα. Ο Νικοπολίδης δεν αιφνιδιάστηκε στο 55’ όταν σε φάουλ του Λεοζίνιο η µπάλα χτύπησε στο τερέν και πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα και την κατάλληλη στιγµή την έδιωξε.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από τα πλάγια µε τους Μπέλιτς, Γεωργιάδη να προκαλέσουν ρήγµατα στην «ερυθρόλευκη» άµυνα. Οι Χολέµπας, Τοροσίδης αντιµετώπισαν δυσκολίες, αλλά κέρδισαν τις περισσότερες µάχες από τους αντιπάλους τους.

Η οµάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς κυνήγησε µε πάθος και πείσµα την ισοφάριση στο β’ ηµίχρονο, µίλησε όµως η εµπειρία των αµυντικών του Ολυµπιακού. Ο σέντερ φορ Μπόγιαν Βρούτσινα ήταν καλά µπλοκαρισµένος από τους Α. Παπαδόπουλο, Μέλµπεργκ και ο Βραζιλιάνος Λεοζίνιο προσπαθούσε να απειλήσει από στατικές φάσεις, χωρίς αποτέλεσµα. Αλλη µία φορά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε τις εκπλήξεις του όσον αφορά τα πρόσωπα που χρησιµοποίησε στην ενδεκάδα. Μέσα οι Ουρτάδο Χολέµπας, Φουστέρ, στον πάγκο οι Ιµπαγάσα, Ρ. Μπράβο, Ρόµενταλ. Η µεγαλύτερη έκπληξη ήταν ο καταλανός αµυντικός χαφ Ουρτάδο, στον οποίο έγινε ένεση για να αγωνιστεί.

Το παιχνίδι του Ολυµπιακού ήταν προβλέψιµο. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να βρεθούν µεταξύ τους στον κακό αγωνιστικό χώρο, αλλά τις περισσότερες φορές έκαναν λάθος πάσες. Δύο φορές ο Πάντελιτς βρέθηκε σε θέση βολής και τη µία κατόρθωσε να στείλει την µπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πανσερραϊκού. Στο 32’ σε πάσα τρύπα του Ριέρα, ο Πάντελιτς µπήκε µόνος του, ο γκολκίπερ Ράντµαν προσπάθησε να τον σταµατήσει, αλλά ο σέρβος φορ κατάφερε µε τεχνικό σουτ να στείλει την µπάλα στα δίχτυα (0-1).

Οι ευκαιρίες ήταν µε το µέρος των φιλοξενούµενων µε αποκορύφωµα στο 71’, όταν ο Φουστέρ σηµάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε µε αµυντική τακτική να κρατήσει τα ατού του Ολυµπιακού. Τα «λιοντάρια» στις αντεπιθέσεις τους είχαν πρωταγωνιστές τους Γεωργιάδη, Μπέλιτς. Ωστόσο ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν ανησύχησε στο πρώτο 45λεπτο µε εξαίρεση τη φάση του 40’, όταν ο Παντελιάδης έπιασε γυριστή κεφαλιά για να περάσει η µπάλα άουτ.

Η οµάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ακολούθησε το σύστηµα 4-2-3-1. Ο Φετφατζίδης αγωνίστηκε για τρίτο συνεχόµενο µατς στη θέση του δεξιού µεσοεπιθετικού. Στο 42’ οι οπαδοί του Ολυµπιακού χειροκρότησαν το σόλο του βραχύσωµου επιθετικού. Στην αριστερή πλευρά κινήθηκε ο Ριέρα, ο οποίος φάνηκε κατά διαστήµατα.

Αντικειµενική ήταν η διαιτησία του κ. Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου). Στο 59’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι καθώς η µπάλα χτύπησε στο χέρι τον πεσµένο στον αγωνιστικό χώρο Τοροσίδη. Σωστά ο ρέφερι έδειξε «παίζετε» γιατί το χέρι ήταν εξ επαφής και ακούσιο.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αλλη µία φορά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε τις εκπλήξεις του όσον αφορά τα πρόσωπα που χρησιµοποίησε στην ενδεκάδα. Μέσα οι Ουρτάδο, Χολέµπας, Φουστέρ, στον πάγκο οι Ιµπαγάσα, Ρ. Μπράβο, Ρόµενταλ

Είχαµε ευκαιρίες, όχι όµως ταχύτητα

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ που ο Ολυµπιακός δηµιούργησε ευκαιρίες ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε! Ο βάσκος τεχνικός υπογράµµισε: «Είναι δύσκολο να κερδίζεις σε τέτοιες έδρες. Το είδαµε και µε τον Παναθηναϊκό στην Καβάλα. Είµαστε χαρούµενοι που δηµιουργήσαµε ευκαιρίες. Δυστυχώς, δεν πετύχαµε δεύτερο γκολ για να διώξουµε το άγχος. Γενικώς, ήµασταν κυρίαρχοι στο α’ ηµίχρονο αλλά και αργοί. Επρεπε να τελειώνουµε τις φάσεις. Κλειστήκαµε πίσω στο β’ ηµίχρονο και ο Πανσερραϊκός µάς πίεσε πολύ τα τελευταία δέκα λεπτά. Δεν θέλαµε να πάθουµε ό,τι και µε τον Ηρακλή. Θα µας άρεσε, στη φάση µε τον Φουστέρ, να τελειώσουµε τον αγώνα».

Για τον Φετφατζίδη ο Βαλβέρδε σχολίασε:

«Χρειάζεται να είµαστε πιο ήρεµοι µε τον Φετφατζίδη. Ακόµα δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θέλουµε. Τον εµπιστευόµαστε, αλλά έχει πολλά να µάθει ακόµα. Είναι µεγάλο ταλέντο».

Από την πλευρά του, ο Φετφατζίδης είπε: «Είµαι προσγειωµένος και κρατάω χαµηλά το κεφάλι.

Δουλεύω σκληρά για να γίνοµαι καλύτερος. Προσπαθώ να µην ακούω αυτά που λέγονται. Ανυποµονώ να παίξω µπροστά στον κόσµο µας».

Αξίζαµε ισοπαλία

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ του Πανσερραϊκού Ντράγκαν Κοκότοβιτς δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες µου για τη µεγάλη προσπάθεια που έκαναν στο β’ ηµίχρονο. Αξίζαµε την ισοπαλία. Από δικό µας λάθος δεχτήκαµε το γκολ. Για εµάς τώρα αρχίζει το πρωτάθληµα».

Ο µεσοεπιθετικός του Πανσερραϊκού Γιώργος Γεωργιάδης τόνισε: «Μπήκαµε φοβισµένα στο α’ ηµίχρονο. Στο β’ ηµίχρονο παίξαµε πολύ καλά και το τελικό αποτέλεσµα µας αδικεί».

Πυρά Μαρινάκη για τη διαιτησία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Σούπερ Λιγκ Βαγγέλης Μαρινάκης µε αφορµή τις κακές διαιτησίες της 3ης αγωνιστικής δήλωσε: «Δυστυχώς, για µια ακόµα αγωνιστική ηµέρα, τόσο χθες όσο και σήµερα, γίναµε µάρτυρες σωρείας λανθασµένων διαιτητικών αποφάσεων, µε αποκορύφωµα τον αγώνα ΑΕΚ – Αστέρα Τρίπολης. Δεν είναι στις προθέσεις µου, ούτε στις άµεσες αρµοδιότητές µου, να αναγκάζοµαι να καυτηριάζω κάθε αγωνιστική τα διαιτητικά λάθη. Επειδή όµως βρισκόµαστε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, οφείλουµε όλοι οι φορείς να βρούµε άµεσα τις κατάλληλες λύσεις και διαδικασίες, ώστε να εξασφαλιστεί καλύτερο επίπεδο διαιτησίας και γενικά να θωρακιστεί η αξιοπιστία και να διασφαλιστεί η αναβάθµιση του ελληνικού ποδοσφαίρου».