Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γαλλίας για την πολιτική της τελευταίας έναντι των Ρομά «βλάπτει την εικόνα του Σαρκοζί καιόχι της Γαλλίας», εκτιμά ο γάλλος οικολόγος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Τη στιγμή που ο γάλλος πρόεδρος δεν έλαβε στήριξη από κανέναν παρά μόνο από τονιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «ο Σαρκοζί έχει την τάση να κάνειοτιδήποτε προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, κάτι που θυμίζει τις κινήσεις του ιταλού πρωθυπουργού. Ο Σαρκοζί κάπου… μπερλουσκονίζει», εκτιμά ο ηγέτης των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου.

«Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά του Νικολά Σαρκοζί. Νομίζει ότι είναι μόνοςτου στον κόσμο. Η απόκρυψη της αλήθειας φαίνεται να είναι νοοτροπία τηςκυβέρνησής του», συνεχίζει ο γάλλος ευρωβουλευτής.

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ καταδικάζει βεβαίως τον παραλληλισμό των απελάσεων τωνΡομά με τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά εκτιμά ότι το κλίμα στηΓαλλία «δεν αρμόζει σε μία δημοκρατία» και καταγγέλλει «τη μικροπολιτική του Νικολά Σαρκοζί και της πλειοψηφίας του που στηρίζονται αποκλειστικά στη συσπείρωση δεξιάς-ακροδεξιάς για να σωθούν».