Τη νίκη επί της Χάιντουκ θέλει για να µπει µε το… δεξί η ΑΕΚ απόψε (22.05, ΑΝΤ1)

στον πρώτο αγώνα της για τους οµίλους του Εuropa League, τη στιγµή που η διοίκηση δείχνει ότι για την ώρα δεν καίγεται να ανανεώσει το συµβόλαιο του Μπλάνκο.


Η πρόταση που έγινε στον αργεντινό επιθετικό, και η οποία θεωρείται ιδιαίτερα καλή από την κιτρινόµαυρη διοίκηση, είναι σαφώς µικρότερη από εκείνη του Σκόκο. Η προσφορά των δύο ποδοσφαιριστών σίγουρα δεν είναι ίδια. Ο Μπλάνκο αναδείχθηκε δύο χρόνια πρώτος σκόρερ, όµως η τρίτη σεζόν του δεν ήταν ανάλογη. Από την άλλη ο Νάτσο Σκόκο, αναµφισβήτητα χαρισµατικός ποδοσφαιριστής, δεν είχε ποτέ σταθερή απόδοση και παράλληλα δηµιούργησε προβλήµατα µε τσακωµούς (Τζιµπούρ), ξενύχτια και µε δηλώσεις του ακόµα και εναντίον του προπονητή.

Ο Μπλάνκο είναι φιλότιµος, δεν έχει δηµιουργήσει πρόβληµα που κάθεται στον πάγκο τα δύο πρώτα χρόνια του στην Ενωση και κυρίως όποτε µπαίνει στο γήπεδο προσπαθεί και δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να νικήσει η οµάδα του. Αυτές ακριβώς τις διαφορές βλέπει ο «Ζορό» και προφανώς «τρελαίνεται» για τη µεγάλη διαφορά που υπάρχει στη δική του πρόταση από εκείνη του Σκόκο. Είναι λοιπόν προφανές ότι η ΑΕΚ δεν καίγεται να τον κρατήσει και η άρνησή του στην προχθεσινή πρόταση δείχνει ότι το επόµενο καλοκαίρι θα αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη.

Μάλιστα από τον Ιανουάριο θα µπορεί να συζητήσει και να υπογράψει σε άλλη οµάδα. Αρχική σκέψη και επιθυµία της ΑΕΚ ήταν να κρατήσει και τους δύο επιθετικούς της. Επένδυσε στον Ραφίκ Τζιµπούρ και συµφώνησε µαζί του και αφού ο Μπλάνκο δεν δέχεται την προσφορά, όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα αποχωριστεί τους κιτρινόµαυρους οπαδούς που τον λατρεύουν. Για να µείνει στην Ενωση θα πρέπει να δεχτεί την πρόταση που του έγινε και να µην προβάλει επιπλέον απαιτήσεις, κάτι που αυτή τη στιγµή φαντάζει δύσκολο εκτός και αν δεν βρει οµάδα – που όπως φαίνεται όταν µείνει ελεύθερος θα είναι δύσκολο να συµβεί.

Ο Μπάγιεβιτς βέβαια, αν και χθες δήλωσε ότι θα ήθελε να είχε κλείσει η υπόθεση του Μπλάνκο, τον υπολογίζει κανονικά και θα τον χρησιµοποιήσει όποτε το θεωρεί αναγκαίο. ΜΕ ΧΑΪΝΤΟΥΚ

Στον απόηχο του θέµατος Μπλάνκο, η ΑΕΚ απόψε θα προσπαθήσει να πάρει τους τρεις βαθµούς µε αντίπαλο τη Χάιντουκ στο ΟΑΚΑ.

Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς ζήτησε χθες από τους παίκτες του να είναι σοβαροί, δυνατοί, να έχουν πάθος και να είναι µέσα στο µατς επί 90’. Παράλληλα τόνισε ότι η οµάδα του δεν θα έχει πρόβληµα σε οποιοδήποτε σύστηµα παρουσιάσει η Χάιντουκ, την οποία χαρακτήρισε δυνατό αντίπαλο, καλή οµάδα µε παίκτες που έχουν τεχνική και που η αριστερή πλευρά της είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Ο προπονητής της Ενωσης δεν αναµένεται να πραγµατοποιήσει πολλές αλλαγές. Σίγουρα δεν θα αγωνιστεί ο Μάκος που είναι τιµωρηµένος από πέρυσι και τη θέση του θα πάρει ο Ντιόπ. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Σάχα, Πατσατζόγλου, Νασούτι, αλλά και ο Λεονάρντο που δεν ξεκίνησαν στο µατς της προηγούµενης Κυριακής εναντίον του Πανσερραϊκού. Οι Σάχα και Λεονάρντο συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν από τους άλλους που διεκδικούν θέση.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ: Αραµπατζής (Σάχα), Γιάχιτς, Δέλλας, Μανωλάς, Λαγός, Ντιοπ, Καφές, Σκόκο, Μπερνς (Λεονάρντο), Λυµπερόπουλος, Τζιµπούρ.

Ο προπονητής της Χάιντουκ Στάνκο Ποπλέποβιτς έπλεξε το εγκώµιο του Ντούσαν Μπάγιεβιτς χωρίς µάλιστα να ερωτηθεί και τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά την ΑΕΚ προσθέτοντας πως έχει ξεχωρίσει από την Ενωση τους Λυµπερόπουλο, Δέλλα, Καφέ, Ντιόπ και Σκόκο. Ο Ολλανδός Χέντρικους Βας Νίχουις θα διευθύνει το µατς.

Ο ?ΖΟΡΟ?

… είναι δυσαρεστηµένος από την πρόταση που του έγινε σε σχέση µε εκείνη του Σκόκο, αφού δεν προκαλεί προβλήµατα και έχει εξίσου µεγάλη προσφορά