Μια έκπληξη περίµενε στο αεροδρόµιο τους εκπροσώπους του Τύπου κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για το Ζλάτιµπορ. Οχι η παρουσία κάποιου παίκτη, αλλά η αιφνιδιαστική… απουσία ενός από τους 15 του ρόστερ!


Ο Βεργίνης δεν ήταν ανάµεσα στους 12 που επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο για το Βελιγράδι (ο Μάριτς περίµενε στην πρωτεύουσα της Σερβίας τον ΠΑΟ για να ακολουθήσει την αποστολή στο Ζλάτιµπορ, ενώ ο Τέπιτς θα ενσωµατωθεί τη Δευτέρα), γεγονός που πυροδότησε σενάρια για την προσθήκη νέου παίκτη.

Ο Βεργίνης είχε υπογράψει το 2008 συµβόλαιο 3+1, όµως τώρα πια βρίσκεται ένα βήµα από τον Αρη, αφού έχει προχωρηµένες συζητήσεις µε την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την αποδέσµευσή του και µε την ΚΑΕ Αρης για τη συµφωνία µαζί της.

Ο ΠΑΟ ήταν θετικός στην παραχώρηση του παίκτη στον Κολοσσό ή στον Πανελλήνιο, όµως ο Βεργίνης ζήτησε να πάει στον Αρη. Η επιθυµία του θα γίνει πραγµατικότητα, µε τον Παναθηναϊκό να καταβάλει το 1/3 του ποσού που θα λάµβανε ο παίκτης για τη νέα σεζόν, άλλα τόσα θα πληρώσει ο Αρης και τα υπόλοιπα ο Βεργίνης τα… θυσιάζει προκειµένου να παίξει µπάσκετ.

Από την άλλη το θέµα είναι τι και πώς θα παίξει µπάσκετ ο εφετινός Παναθηναϊκός. Με την αποδέσµευση του Βεργίνη, οι Πράσινοι που έφθασαν χθες το απόγευµα στο Ζλάτιµπορ και συνάντησαν ιδανικές καιρικές συνθήκες, διαθέτουν ρόστερ µε 14 παίκτες, εκ των οποίων µόλις 6 είναι περιφερειακοί και 8 είναι παίκτες τής φροντ-λάιν. Επίσης 6 είναι κοινοτικοί και αυτό παίζει σηµαντικό ρόλο στην οποιαδήποτε κίνηση θα επιδιώξει, αν επιδιώξει, να κάνει ο Παναθηναϊκός.

Μια λύση (που προφανώς θα άφηνε εκτός 6άδας ξένων τον Σερµαντίνι) θα µπορούσε να ήταν ο Γιασικεβίτσιους, για τον οποίο υπήρξε λιθουανικό δηµοσίευµα που υποστήριζε ότι ο «Σάρας» βρίσκεται κοντά στην παραµονή του στον Παναθηναϊκό. Ο Λιθουανός διέψευσε άµεσα το θέµα µε το ειρωνικό σχόλιο «λυπάµαι τους σοβαρούς αναγνώστες που το διά βασαν», όµως όσο δεν βρίσκει οµάδα και ο ΠΑΟ δεν ενισχύεται (αντιθέτως αποδυναµώνεται) στην περιφέρεια, το όνοµα του «Σάρας» θα κυκλοφορεί σαν φάντασµα πάνω από το ΟΑΚΑ. Αλλωστε εντός κυκλοφορεί εκείνος, αφού εξακολουθεί να κάνει εντατικές προπονήσεις, περιµένοντας να βρει νέο συµβόλαιο…

n Δανεικός θα δοθεί και ο Μπόγρης, καθώς θα προωθηθεί στην ανδρική οµάδα ο νεαρός Πάρης Μαραγκός.

ΜΕΙΟΝ ΕΝΑΣ

Ο ΠΑΟ ταξίδευσε στο Ζλάτιµπορ χωρίς τον Βεργίνη (πάει στον Αρη) και πλέον έχει µόλις 6 περιφερειακούς