ΘΕΡΜΗ χειραψία, υπό το βλέµµα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, αντάλλαξαν χθες στη Θεσσαλονίκη οι δύο µονοµάχοι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωµιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος. Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Καρατζαφέρης είχε δώσει και επίσηµα το χρίσµα στον κ. Βελόπουλο, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι για τον Δήµο Θεσσαλονίκης θα στηρίξει τον προερχόµενο από τον χώρο της Νέας Δηµοκρατίας επιχειρηµατία Μάκη Στεργίου, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

«Ο νοµάρχης είναι φίλος, αλλά η αξιοπρέπειά µας είναι φιλτάτη και κάποιοι προσπάθησαν να τη διαρρήξουν», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Εκθεση δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και φέτος τον Μητροπολίτη Ανθιµο.

Αντίθετα, αρνήθηκε να συναντήσει τον νέο πρόεδρο της ΔΕΘ Γιάννη Κωνσταντίνου, τον οποίο ο ΛΑΟΣ και εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης προσκείµενοι στον χώρο της Δεξιάς κατηγορούν ότι εκφράζει φιλοσκοπιανές θέσεις. Μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης έδωσε χθες συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε µε τον κ. Κωνσταντίνου κατηγορώντας τον ότι µόλις ανέλαβε πρόεδρος απέσυρε από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ τις σηµαίες του Δήµου Θεσσαλονίκης, που έχουν ως έµβληµα την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η διοίκηση του εκθεσιακού φορέα πάντως, απαντώντας στον κ. Καρατζαφέρη ανακοίνωσε ότι το σύνολο των φθαρµένων σηµαιών στους ιστούς αντικαταστάθηκε από την ελληνική σηµαία, που όπως επισηµαίνεται, αποτελεί το ανώτατο εθνικό σύµβολο.

Στον κ. Καρατζαφέρη επιφύλαξαν θερµή υποδοχή ψηφοφόροι του κόµµατος και τον συνόδευσαν στις εγκαταστάσεις της έκθεσης φωνάζοντας συνθήµατα.

Στο µεταξύ, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε, ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των δύο µεγάλων κοµµάτων και προέβλεψε ότι η χώρα δεν θα καταφέρει τελικά να αποπληρώσει τα χρέη.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως δεν έχει σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας, ότι πρόσφατα σπατάλησε δεκάδες εκατοµµύρια εξαιτίας των αλλαγών στις ονοµασίες των υπουργείων και επανέλαβε την πρότασή του για τον σχηµατισµό οικουµενικής κυβέρνησης.