Ο ΠΑΟΚ αρχίζει την περιπέτειά του στους οµίλους του Γιουρόπα Λιγκ την Πέµπτη στο Βέλγιο, µε µια ανησυχία να ταλαιπωρεί τους φιλάθλους του και τον Δηµήτρη Σαλπιγγίδη αλλά όχι και τον Παύλο Δερµιτζάκη.


Η αφλογιστία του διεθνούς επιθετικού απασχολεί και τον ίδιο, όπως δηµοσιοποίησε στο µπλογκ που διατηρεί στο Διαδίκτυο. Ο κόσµος του ΠΑΟΚ εκφράζει την ανησυχία του και µέσω των φόρουµ των οπαδικών ραδιοφωνικών εκποµπών στους σταθµούς της Θεσσαλονίκης, αλλά και στις συζητήσεις µέσα και έξω από το γήπεδο της Τούµπας.

Ο Σάλπι έχει πετύχει µέχρι τώρα µόνον ένα γκολ σε έξι µατς. Το γεγονός αυτό καθαυτό ίσως να µην ήταν τόσο ανησυχητικό αν ο Σαλπιγγίδης δεν είχε χάσει και πολλές σηµαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει στα συγκεκριµένα έξι παιχνίδια. Μοιραία γεννιέται µια µικρή ανησυχία, ο Παύλος Δερµιτζάκης όµως βλέποντας την οµάδα του να πετυχαίνει εννέα γκολ σε έξι παιχνίδια δεν ανησυχεί. Εξάλλου, ο Σαλπιγγίδης στη θέση του δεξιού χαφ έχει και µία ακόµη αποστολή, διαφορετική από αυτήν του σκοραρίσµατος. Τις ασίστ. Ηδη έχει δύο ασίστ στο πρωτάθληµα, στο παιχνίδι µε αντίπαλο τον Πανσερραϊκό και δύο ασίστ στην Ευρώπη στα παιχνίδια µε αντίπαλο τον Αγιαξ. Οσο η οµάδα καταφέρνει να σκοράρει, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έχει κανένα πρόβληµα µε το αν στέλνει την µπάλα στα αντίπαλα δίχτυα ο Σαλπιγγίδης ή κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής.

Ο Παύλος Δερµιτζάκης στη χθεσινή προπόνηση µίλησε πάλι στους ποδοσφαιριστές του για το παιχνίδι της Τρίπολης, καθώς και γι’ αυτό που θα διεξαχθεί στο Βέλγιο. Αυτό που τους ζήτησε, µιλώντας τους µάλιστα σε έντονο ύφος, ήταν να µην επαναλάβουν την ίδια εµφάνιση, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν το ανάλογο πάθος στο παιχνίδι µε αντίπαλο τον Αστέρα.

Ο Κριστιάνο Μοράες φάνηκε τυχερός στην ατυχία του, αφού χθες το απόγευµα υποβλήθηκε σε αναλυτικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο αλλά διάταση, που σηµαίνει ότι θα επιστρέψει στην ενεργό δράση σε περίπου δέκα ηµέρες.

ΜΟΡΑΕΣ

Τυχερός στην ατυχία του ο Πορτογάλος, που δεν έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο αλλά διάταση και θα επιστρέψει σε περίπου δέκα ηµέρες