Η πορεία των εσόδων και το προσχέδιο του προϋπολογισμού βρίσκονται στην ατζέντα της σύσκεψης που έχει συγκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Παρών στη σύσκεψη θα είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Στη σύσκεψηθατεθούν επί τάπητος όλα τα στοιχεία, ειδικά για την υστέρηση εσόδων που παρατηρείται, υπό το πρίσμα των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός στο Όσλο με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες σε Βρυξέλλες και ΗΠΑ και αναμένεται να επιστρέψει σε 10 περίπου ημέρες.

Σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου υπό τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης εντάχθηκαν θέματα, όπως η αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και ο απόηχός της, αλλά και θέματα, όπως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων.