Τις πληγές που τους προκάλεσε ο Ηρακλής (Χέρκουλες) του ισπανικού ποδοσφαίρου (ήττα 2-0) προσπάθησαν να γιατρέψουν χθες οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα στην πρωινή τους προπόνηση.


Τη δική τους 11η Σεπτεµβρίου έζησαν οι καταλανοί φίλαθλοι στην εθνική τους επέτειο. Ο Ηρακλής (Χέρκουλες) κατέβηκε από τον Ολυµπο και πέτυχε τον 13ο άθλο του στο Καµπ Νου, νικώντας την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα 2-0, όπως σηµείωναν χθες οι τοπικές εφηµερίδες.

Η πρώτη ήττα της Μπάρτσα στην έδρα της από τον Μάιο του 2009 έχει θορυβήσει τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τους άσους του ενόψει του αγώνα µε τον Παναθηναϊκό στο Τσάµπιονς Λιγκ. Είναι χαρακτηριστικό πως 12 ώρες µετά το παιχνίδι µε τη µικρή οµάδα του Αλικάντε οι Μπλαουγκράνα επέστρεψαν στο προπονητικό κέντρο, στο Ciudad Deportiva Joan Gamper, και προπονήθηκαν.

Συµµετείχε και ο Τζέραρντ Πικέ ο οποίος εγκατέλειψε το Καµπ Νου µε αναµνηστικό έξι ράµµατα στο κεφάλι ύστερα από σύγκρουση µε τον αντίπαλο τερµατοφύλακα.

ΤΡΕΜΟΥΝ…

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα τρέµουν στην ιδέα να επαναληφθεί το αποτέλεσµα στο παιχνίδι µε τους Πράσινους. Ωστόσο, δεν πρόκειται να αλλάξουν φιλοσοφία στο παιχνίδι τους, όπως επισήµανε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ντάνι Αλβες. «Η φιλοσοφία µας θα µείνει η ίδια ό,τι και να συµβεί. Το θέµα δεν είναι πώς ξεκινάµε αλλά πώς τερµατίζουµε» είπε, θυµίζοντας πως στον πρώτο του αγώνα ως προπονητής της Μπάρτσα ο Γκουαρντιόλα γνώρισε την ήττα, στη συνέχεια όµως τερµάτισε τη σεζόν µε έξι τίτλους!

Ο τερµατοφύλακας Βίκτορ Βαλντές αισιοδοξεί πως «το αποτέλεσµα µε τον Παναθηναϊκό θα είναι διαφορετικό αν παίξουµε όπως ξέρουµε».

Ο «φιλόσοφος», σύµφωνα µε δήλωση του Ιµπραΐµοβιτς, Πεπ Γκουαρντιόλα αντιµετώπισε µε γενναιότητα την ήττα της οµάδας του και δεν έψαξε για δικαιολογίες.

«Δεν έφταιγε η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ούτε ο ιός της FΙFΑ (σ.σ.: εννοεί τα διεθνή παιχνίδια). Απλά οι αντίπαλοί µας ήταν καλύτεροι. Πρέπει να συνειδητοποιήσουµε πως τα πράγµατα δεν είναι εύκολα. Ας ελπίσουµε ότι θα µας βοηθήσει αυτή η ήττα στο µέλλον για να είµαστε περισσότερο συγκεντρωµένοι».

Την τελευταία φορά που η οµάδα του Αλικάντε είχε επισκεφθεί το Καµπ Νου ήταν την περίοδο 1996/97. Και τότε είχε νικήσει 3-2, αν και στη συνέχεια υποβιβάστηκε!

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε (1-0 την Οσασούνα), ο Ζοζέ Μουρίνιο έχασε. Οι απαιτητικοί οπαδοί της Βασίλισσας αποδοκίµασαν έντονα τον πορτογάλο προπονητή για το θέαµα που παρουσίασε η οµάδα του στο πρώτο ηµίχρονο, στο πρώτο του παιχνίδι στο Σαντιάγκο Μπερναµπέου. «Μπορούν να αποδοκιµάζουν όσο θέλουν. Ποτέ δεν θα πω κάτι εναντίον τους γιατί αυτοί µε πληρώνουν» ήταν η ατάκα του Μουρίνιο. Βεβαίως ξέχασε πως και άλλοι τον πλήρωναν (Πόρτο, Τσέλσι, Ιντερ) αλλά σ’ αυτούς είχε απαγορεύσει τις αποδοκιµασίες. Ισως να αντιλήφθηκε πως η Ρεάλ είναι µεγαλύτερη από αυτόν. Το µοναδικό γκολ πέτυχε ο πιστός σωµατοφύλακας του Μουρίνιο, ο συµπατριώτης του Καρβάλιο µε τον οποίον έχει συνεργαστεί επίσης σε Πόρτο και Τσέλσι.

Χωρίς τον Σέρχιο Αγκουέρο θα έρθει στη Θεσσαλονίκη η Ατλέτικο Μαδρίτης για το παιχνίδι µε τον Αρη, για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Αργεντινός υπέστη θλάση στο νικηφόρο παιχνίδι µε την Μπιλµπάο (2-1) αλλά θα είναι έτοιµος για το επόµενο ντέρµπι µε την Μπαρτσελόνα.

Σε άλλα παιχνίδια: Βαλένθια – Σανταντέρ 1-0, Χετάφε-Λεβάντε 4-1, Χιχόν-Μαγιόρκα 2-0, Σαραγόσα-Μάλαγα 3-5. Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ 4-0.

Η βαθµολογία: Ατλέτικο και Βαλένθια 6, Ρεάλ Μαδρίτης 4.

ΜΟΥΡΙΝΙΟ

«Μπορούν να αποδοκιµάζουν όσο θέλουν.

Ποτέ δεν θα πω κάτι εναντίον τους γιατί αυτοί µε πληρώνουν»