Στη σουίτα του «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυµπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, όµως το µυαλό του ήταν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στον αγώνα Αρη – Παναθηναϊκού.
Οταν τελείωσε το παιχνίδι µε την Κέρκυρα, ο πρόεδρος της Superleague και στενοί συνεργάτες του παρακολούθησαν από την τηλεόραση το µατς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το πέναλτι που έδωσε ο Δαλούκας εις βάρος του Αρη, στο πέσιµο του Βύντρα. Ο κ. Μαρινάκης σηκώθηκε έξαλλος από την πολυθρόνα του:

«Εως εδώ, δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να φύγει αυτό το καρκίνωµα. Με τέτοια πέναλτι θα πάρει ο Παναθηναϊκός τον τίτλο;

Αλίµονο µη δώσουν στον Ολυµπιακό τέτοιο πέναλτι. Εχουµε κάνει τόσες µεταγραφές. Κάναµε επένδυση σε τόσο µεγάλη κρίση και θα έρχονται τέτοιοι διαιτητές να δίνουν βαθµούς; Θέλουµε διαιτησία 50-50, σε όλα τα παιχνίδια», έλεγε ο κ. Μαρινάκης. Μέσω του Δ’ αντιπροέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Μώραλη ειδοποιήθηκαν οι εκπρόσωποι του Τύπου και επέστρεψανστο φαληρικό στάδιο για να κάνει δηλώσεις ο ιδιοκτήτης του Ολυµπιακού.

Στο µεταξύ ο γνωστός εφοπλιστής επικοινώνησε µε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυµπιακός Σωκράτη Κόκκαλη και του έκανε γνωστό ότι θα καταφερθεί εναντίον του Δαλούκα. Ο κ. Κόκκαλης συµφώνησε και οι δύο µίλησαν για τις ευθύνες του πρόεδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει διαγραφή του Δαλούκα, ο Ολυµπιακός θα εξαπολύσει µετωπική επίθεση κατά της ΕΠΟ.

Σήµερα ο κ. Κόκκαλης θα µεταβεί στα γραφεία στην Πλατεία Αλεξάνδρας και µε τον κ. Μαρινάκη θα χαράξουν κοινή γραµµή για την κάθαρση στη διαιτησία.

Ο κ. Μαρινάκης επικοινώνησε µε τον κ. Πιλάβιο και τον έθεσε προ των ευθυνών του για το θέµα της διαιτησίας.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

Ο µεγαλοµέτοχος της πειραϊκής ΠΑΕ ζήτησε να βγει από τους πίνακες ο διαιτητής Γιώργος Δαλούκας και µάλιστα είπε ότι το ίδιο θα ζητήσει αν κάποιος διαιτητής ευνοήσει τον Ολυµπιακό. Για την ώρα δεν πρέπει να αποκλειστεί η σιωπηρή τιµωρία του Θεσσαλού ρέφερι (µε τρίµηνο αποκλεισµό) ή ακόµα και ο υποβιβασµός του στη Β’ Εθνική. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις στον χώρο της διαιτησίας και µίλησε για παρακράτος: «Δυστυχώς διαπράχθηκε ένα καθαρό έγκληµα εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου, εναντίον της Ελλάδας. Πρέπει να ξεβρωµίσει ο χώρος. Ηρθαµε εδώ πριν από δύο µήνες, προσφέραµε χρήµατα για να αναβαθµίσουµε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οµως κάναµε ένα τεράστιο λάθος, σε µια εποχή που οι οικονοµικές συγκυρίες ήταν πολύ δύσκολες. Για να αναβαθµίσουµε το ποδόσφαιρο πρέπει να ξεβρωµίσουµε τον χώρο. Θα πρέπει να ταχθούµε εναντίον των διαιτητών και των παραγόντων του παρακράτους που µεγαλούργησε πέρυσι και λειτουργεί και φέτος. Το έδειξε και στην πρώτη και στη δεύτερη αγωνιστική. Ο Ολυµπιακός έχει τρεις βαθµούς, έπρεπε να έχει έξι. Ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις, αλλά θα έπρεπε να έχει δύο. Εξι θα έπρεπε να έχει ο Αρης. Να βγει ο Κόντης και να το καταδικάσει ή να βγει ο Παναθηναϊκός να καταδικάσει τα όσα έγιναν. Σήµερα τα ψέµατα τελειώνουν. Οποιος νοµίζει ότι θα παίξει µε τον κόσµο του Ολυµπιακού, του Αρη, του ΠΑΟΚ και των υπόλοιπων οµάδων είναι γελασµένος. Ας µην κρυβόµαστε. Ο Δαλούκας και οι Δαλούκες γενικότερα θα πρέπει να κρεµάσουν τη σφυρίχτρα τους. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Πρέπει να ξεβρωµίσει ο τόπος αν θέλουµε να πάµε το ποδόσφαιρο µπροστά».

Ο κ. Μαρινάκης είναι κάθετος µε τα διαιτητικά σφάλµατα και υπέδειξε την ΕΠΟ για να επιληφθεί της κατάστασης.

ΟΡΓΗ

Ο Β. Μαρινάκης ζήτησε να βγει από τους πίνακες ο διαιτητής Γιώργος Δαλούκας.

Δεν πρέπει να αποκλειστεί η σιωπηρή τιµωρία του Θεσσαλού ρέφερι (µε τρίµηνο αποκλεισµό) ή ακόµα και ο υποβιβασµός του στη Β’ Εθνική

Ο Φετφατζίδης κρατούσε την µπαγκέτα!


ΟΙ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ, Ριέρα, Ιµπαγάσα έκαναν τη διαφορά προχθές στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο Ολυµπιακός πήρε τη νίκη µε 2-0 επί της Κέρκυρας. Το πρώτο γκολ ήλθε από την άµυνα και έλυσε τα πόδια των Ερυθρολεύκων. Ο διακριθείς Ολοφ Μέλµπεργκ νίκησε στον αέρα την άµυνα των φιλοξενουµένων, προηγήθηκε κόρνερ του Ιµπαγάσα και ο Ολυµπιακός έγινε το αφεντικό της συνάντησης (30’). Ο Σουηδός έπιασε καρφωτή κεφαλιά, η µπάλα χτύπησε στο τερέν και κατέληξε στα δίχτυα χωρίς να µπορέσει να αντιδράσει ο αξιόλογος γκολκίπερ Δηµήτρης Κωνσταντόπουλος.

Η πειραϊκή οµάδα δεν ικανοποίησε µε την απόδοσή της, θέλει δουλειά στο τελείωµα των φάσεων και ο Βαλβέρδε καλείται σε σύντοµο χρονικό διάστηµα να δηµιουργήσει οµάδα συνόλου. Ο Φετφατζίδης σε δεύτερο συνεχόµενο µατς έκλεψε την παράσταση. Ο βραχύσωµος µεσοεπιθετικός άφησε και πάλι στον πάγκο τον δανό διεθνή Ντένις Ρόµενταλ. Ο τελευταίος αγωνίστηκε ως τρίτη αλλαγή (78’) και δεν πρόλαβε να δείξει την αξία του.

Ο Ολυµπιακός έγινε πιο απειλητικός όταν ο Φετφατζίδης αγωνίστηκε στον άξονα. Δηµιουργός, καλός ντριπλέρ, ωθούσε την οµάδα του στην επίθεση.

Ο Ριέρα δείχνει ότι έχει πάρει µπροστά και σφράγισε τη νίκη της οµάδας του µε διαγώνιο σουτ (86’), ύστερα από ασίστ του Φετφατζίδη. Ο Ιµπαγάσα άρχισε δίπλα στον Ουρτάδο και ήταν η «πυξίδα» του Ολυµπιακού. Ο αργεντινός µεσοεπιθετικός έβγαλε πάσες και ήταν η ήρεµη δύναµη στη µεσαία γραµµή. Κυµατοθραύστης ήταν στην άµυνα ο Ολοφ Μέλµπεργκ. Ο Ντουντού µπήκε αλλαγή στο β’ 45λεπτο, αντί του Φουστέρ. Ο βραζιλιάνος αµυντικός χαφ αν δεν ανεβάσει την απόδοσή του θα καθίσει και σε άλλα µατς στον πάγκο. Πετυχηµένη ήταν η διαιτησία του Θανάση Γιάχου (Χίου).

Μην περιµένετε σταθερή 11άδα


ΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ χαρακτήρισε την προχθεσινή επί της Κέρκυρας ο προπονητής του Ολυµπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε: «Το χτίσιµο της οµάδας γίνεται από την άµυνα προς την επίθεση.

Πρόθεσή µου είναι η οµάδα να δίνει πάντα το 100%. Θα ήταν ωραίο να πετυχαίναµε πάντα πέντε γκολ όπως απέναντι στη Ρόµα, αλλά στο προηγούµενο µατς µε τον Ηρακλή, όπως και σ’ αυτό µε την Κέρκυρα χάσαµε πολλές ευκαιρίες. Δεν έχουµε καταλήξει σε κάποιο σχήµα.

Πάντα θα υπάρχουν παραλλαγές, κυρίως γιατί υπάρχουν παίκτες που µπορούν να παίζουν σε πολλές θέσεις, αλλά και γιατί η οµάδα πρέπει να βασίζεται σε όλους τους παίκτες. Ο Μιραλάς µπορεί να προσφέρει και ως ακραίος, αλλά και ως κεντρικός επιθετικός. Τον έβαλα γιατί ήµασταν στατικοί στην επίθεση. Ο Ιµπαγάσα µπορεί να ανταποκριθεί µε την ίδια επιτυχία, τόσο ως κεντρικός χαφ όσο και πίσω από τον επιθετικό. Ο Πάντελιτς ήρθε πιο αργά και θέλει περισσότερο χρόνο για να προσαρµοστεί». Ο Ολοφ Μέλµπεργκ τόνισε:

«Φυσικά και δεν ήµασταν τέλειοι. Κρατάµε µόνο τα θετικά από το παιχνίδι. Αυτή η νίκη είναι σηµαντική για να ανακτήσουµε σιγά σιγά τη χαµένη αυτοπεποίθησή µας».

Ο Μοϊσές Ουρτάδο είπε ότι πρώτη φορά αγωνίζεται µπροστά σε άδειες εξέδρες και ήταν περίεργο συναίσθηµα.

Ο Βασίλης Τοροσίδης υποστήριξε: «Δεν µας αρκεί το απόλυτο στο Καραϊσκάκη. Θα διεκδικήσουµε τη νίκη σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια για να κατακτήσουµε τον τίτλο».

Ο ΜVΡ τής αναµέτρησης, Αριελ Ιµπαγάσα υπογράµµισε: «Σε ένα µατς µε αντικειµενικές δυσκολίες, όπως η απουσία του κόσµου, το µοναδικό πράγµα που µένει στο τέλος είναι η νίκη».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Κέρκυρας Μπάµπης Τεννές δήλωσε: «Δεν υπάρχει καµία αµφιβολία ότι ο Ολυµπιακός νίκησε δίκαια».