Το να θες να γίνεις βασίλισσα της ποπ χωρίς να είσαι ξανθιά, ε, αυτό χρειάζεται θάρρος, λέει το περιοδικό «Le Ρoint». Οταν µάλιστα έχεις να ανταγωνιστείς µια ακαταµάχητη – αυτή την εποχή – ξανθιά, τη Lady Gaga. Ωστόσο η Κέιτι Πέρι το παλεύει. Με 5 εκατοµµύρια πουληµένα αντίτυπα του άλµπουµ της «Οne of the Βoys», µε 22 εκατοµµύρια σινγκλ που πούλησε στην ψηφιακή αγορά και µε µια θριαµβευτική παγκόσµια περιοδεία. Καθόλου άσχηµα για µια κοπέλα που πουλάει παιδική σκανδαλιά, φράντζα και λουκ ρετρό της δεκαετίας του ‘50. Το ατού της, στην προσπάθειά της να γίνει η αντι-Lady Gaga είναι το χιούµορ της, µία τραγουδιστική εκδοχή της διασκεδαστικής ηθοποιού Κάµερον Ντίαζ. Ταυτόχρονα, βέβαια, προσπαθεί οι δόσεις του χιούµορ να µην ακυρώνουν το ερωτικό της δυναµικό. Ετσι η Κέιτι Πέρι µπορεί να τραγουδήσει φορώντας ένα µίνι καλυµµένο µε ψεύτικα φρούτα και παγιέτες, µπορεί να εµφανιστεί σε φεστιβάλ στην Αγγλία οπλισµένη µε ένα γιγαντιαίο κραγιόν που το κραδαίνει σαν ορθωµένο πέος, µπορεί επίσης να κάνει εντυπωσιακή είσοδο στη σκηνή κρυµµένη µέσα σε µία µπανάνα ή να κάνει θεαµατική βουτιά σε µια γιγάντια τούρτα µπροστά στα µάτια εκατοµµυρίων τηλεθεατών. Και ταυτόχρονα, να γίνει εξώφυλλο στο «Εsquire» σε στυλ κυριαρχικού κολ γκερλ.

Ενδιαφέρουσα πορεία για το παιδί γονιών που και οι δύο είναι ευαγγελιστές πάστορες. Πατέρας και µητέρα τη µεγάλωσαν στη Σάντα Μπάρ µπαρα σε έντονα χριστιανικό περιβάλλον, της απαγόρευαν να βλέπει ΜΤV και ίσα που δέχθηκαν να τη δουν να τραγουδάει, µε την προϋπόθεση όµως ότι αυτό θα γινόταν µόνο στη χορωδία της εκκλησίας.

Κατάφερε ωστόσο η µικρή και έβγαλε ένα άλµπουµ µε γκόσπελ, το 2001, το «Gospel Rock», κάνοντας το πρώτο µπαµ. Ακολουθούν διάφορες αποτυχηµένες προσπάθειες µέχρι το 2008 που ο κόσµος ανακαλύπτει µια οµορφούλα µε µεγάλα µπλε µάτια σε ένα διαρκώς επαναλαµβανόµενο ρεφρέν που λέει «Φίλησα ένα κορίτσι και µου άρεσε». Ρεφρέν ψιθυριστό, ειπωµένο από δύο χείλη που γλείφουν ένα πολύχρωµο γλειφιτζούρι. Ολοκληρωτική µεταµόρφωση για το καλό παιδί του κατηχητικού που έγινε ανατρεπτικό, αλλά όσο ακριβώς χρειάζεται. Αν και έχει τατουάζ, δεν παραλείπει να διευκρινίσει ότι έχει ακριβώς το ίδιο µε αυτό του πατέρα της, δηλαδή έναν «Χριστό» στη χούφτα της. Και ο πατέρας της έχει τέσσερα τέτοια.

Και αν διατηρεί δεσµό µε έναν τύπο εξαντρίκ, τον ηθοποιό Ράσελ Μπραντ, δεν παραλείπει να λέει ότι θα τον παντρευτεί τον Οκτώβριο. «Ο γάµος είναι µια πράξη που σέβοµαι και παίρνω σοβαρά», λέει η 26χρονη. Που οµολογεί ότι όσο και αν της αρέσει να κοροϊδεύει, δεν θα το έκανε ποτέ για πράγµατα ιερά. Ισως πάλι γι’ αυτό δεν θα γίνει ποτέ ιερό τέρας.