«Τα κενά που υπάρχουν είναι πολύ λίγα σε σχέση με άλλα χρόνια και θα συμπληρωθούν μέσα στη βδομάδα», τόνισε η υπουργόςΕθνικής Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, που επισκέφθηκε σήμερα, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη Σιβιτανίδειο Σχολή και παρέστη στον καθιερωμένο Αγιασμό.

«Σήμερα είναι μια συμβολική ημέρα.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Εύχομαι το σχολείο να δώσει γνώση – που είναι δύναμη ζωής – αρχές και αξίες, που χρειαζόμαστε για μια ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα.

Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά ξεκινάμε με θετικούς οιωνούς και κάνω μια πρόσκληση προς όλους – στην πολιτεία, στους εκπαιδευτικούς, στις δυνάμεις της κοινωνίας, στους γονείς: να έχουμε πάνω από όλα τα παιδιά.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις για να προσφέρουμε στο σχολείο. Όλες οι διαφορές, οι συγκρούσεις, οι επιμέρους απόψεις που υπάρχουν, ας μείνουν μακριά από το σχολείο», υπογράμμισε στις δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας.

Στο μεταξύπροσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας παρευρέθη -μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Βασίλη Κικίλια- στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 28ο Γυμνάσιο Παγκρατίου.

«Μετά τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους η Παιδεία και η Υγεία είναι τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του Μνημονίου» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «είμαστε εδώ κοντά στα παιδιά, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα του κόσμου».