Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, με συνέπεια να προκληθεί πυρκαγιά σε αρκετά σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Η φωτιά, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προκλήθηκε από έκρηξη σε κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου, εξαπλώθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα του προαστίου Σαν Μπρούνο του Σαν Φρανσίσκο, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστονέξι ανθρώπων, ενώ δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί.

Περισσότεροι από 25 άνθρωποι έχουν υποστεί εγκαύματα από την πυρκαγιά στο προάστιο αυτό που απέχει λίγα χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

«Εχουμε επιβεβαιώσει ότι στις φλόγες χάθηκαν 53 κτίρια, κυρίως σπίτια, καιάλλα 120 έχουν υποστεί ζημιές», δήλωσε στέλεχος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Καλιφόρνια.

Το δίκτυο φυσικού αερίου ανήκει στην εταιρία Pacific Gas & Electric Co της βόρειας Καλιφόρνιας.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την περιοχή σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πυρκαγιά που πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

«Άκουσα έναν ήχο που έμοιαζε με αεροπλάνο που πετά σε χαμηλό ύψος, και στη συνέχεια αισθάνθηκα το σπίτι να τρέμει», δήλωσε η Τίνα Ντι Αϊόια, η οποία διαμένει σε διαμέρισμα στην περιοχή Σαν Μπρούνο, στα προάστια του Σαν Φρανσίσκο.

Η έκρηξη έγινε περίπου 800 μέτρα από το διαμέρισμα όπου κατοικεί η μάρτυρας την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Στη συνέχεια έγινε άλλη μία έκρηξη. Βγήκα και είδα θραύσματα να πέφτουν από τον ουρανό», πρόσθεσε η ίδια μάρτυρας.