Οι σχέσεις στοργής Ολυµπιακού – Γκαλέτι έγιναν σχέσεις οργής. Οι δύο πλευρές έφτασαν στα άκρα και οδηγούνται στα δικαστήρια αφού η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ θα καταγγείλει τη σύµβαση µε τον αργεντινό άσο!


Ο Ολυµπιακός υποστηρίζει ότι ο Γκαλέτι µέσω του δικηγόρου Βιθέντε Μόντες ζήτησε την καταβολή του συνόλου των αποδοχών (πάνω από 5 εκατ. ευρώ) βάσει του συµβολαίου του το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου 2013.

Η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ είχε προτείνει στον 30χρονο αργεντινό (έχει ετήσιες αποδοχές 1,7 εκατ. ευρώ) να εισπράξει το ποσόν των 800.000 ευρώ (υπόλοιπο της προηγούµενης σεζόν). Στελέχη της ΠΑΕ έλεγαν ότι παρά το γεγονός ότι είχε αγωνιστεί σε µόνο δύο µατς στον β’ γύρο λόγω του σοβαρού προβλήµατος υγείας στους νεφρούς, τού κάλυψε ολόκληρο το ποσόν µέχρι τέλος της σεζόν.

Παράλληλα, ο Ολυµπιακός είχε προτείνει στον Γκαλέτι να αναλάβει ρόλο στο τµήµα σκάτουτινγκ για την ανεύρεση ποδοσφαιριστών από την Αργεντινή.

Ο δικηγόρος του παίκτη απέρριψε την πρόταση του Ολυµπιακού και πάτησε πάνω στο συµβόλαιο που έχει ο πελάτης του.

Η αρχική εκτίµηση ήταν ότι ο Γκαλέτι ήθελε επιπλέον ένα εκατ.

ευρώ για να λύσει το συµβόλαιό του. Οµως η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυµπιακός παρουσιάζει τον δικηγόρο του να ζητάει να εισπραχτεί ολόκληρο το ποσόν έως τον Ιούνιο του 2013. Η πλευρά του Αργεντινού πρόκειται να προσφύγει στα δικαστήρια και στην UΕFΑ. Στη χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυµπιακός αφού τονίζει ότι συµπαραστάθηκε µε κάθε τρόπο στον Αργεντίνο, στη συνέχεια και εφόσον διαπιστώθηκε η σοβαρότητα του προβλήµατος, «συνοµίλησε µαζί του προτείνοντάς του µία συναινετική λύση του συµβολαίου του. Δυστυχώς, µόλις πρόσφατα ο νόµιµος εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή κ. Βιθέντε Μόντες απαίτησε εκ µέρους του πελάτη του την καταβολή του συνόλου των αποδοχών του µέχρι τις 30/6/2013. Η παραπάνω προσέγγιση του θέµατος είναι εντελώς αντίθετη από την οπτική που η ΠΑΕ Ολυµπιακός αντιµετώπιζε το θέµα όλο αυτό το διάστηµα και σε κάθε περίπτωση εκτός πραγµατικότητας, η ΠΑΕ είναι υποχρεωµένη να καταγγείλει τη σύµβαση µε τον ποδοσφαιριστή».

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Στο µεταξύ, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το «παρών» στον αγιασµό που έγινε χθες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο κ. Μαρινάκης είπε στους ποδοσφαιριστές: «Είστε παίκτες µεγάλης κλάσης. Πιστεύουµε σε σας και περιµένουµε να δείξετε την αξία σας στο γήπεδο για να πετύχουµε το στόχο µας. Ο Ολυµπιακός θέλει σε κάθε παιχνίδι τη νίκη και στο τέλος επιθυµούµε να πανηγυρίσουµε την κατάκτηση του νταµπλ. Θα είµαστε κοντά σας. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Από εσάς εξαρτάται το να οδηγήσετε την οµάδα και πάλι στην πρώτη θέση».