Το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ εκτοπίζει από την πρώτη θέση το Χάρβαρντ στη λίστα με τα κορυφαία πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου. Αιτία για την αλλαγή στις πρώτες δύο θέσεις του καταλόγου, στον οποίο ηγείτο το Χάρβαρντ από το 2004, ήταν το καλύτερο επίπεδο στον ερευνητικό τομέα, που παρέχει το Κέμπριτζ.

Στην τρίτη θέση παραμένει το Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

«Η έκπληξη για ορισμένους θα είναι η εξής: ένα πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου στην κορυφή της λίστας και όχι ένα αμερικανικό», σχολίασε ο Μπεν Σουότερ, επικεφαλής στον τομέα των πληροφοριών της εταιρίας QS που συγκρότησε τον κατάλογο με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Η βαθμολογία του καταλόγου προκύπτει, μεταξύ άλλων, κατόπιν έρευνας με τη συμμετοχή  15.000 ακαδημαϊκών, αφού ελήφθη υπόψη η αναλογία ξένων φοιτητών-προσωπικού, φοιτητών-προσωπικού καθώς και αναφορές στο Πανεπιστήμιο γενικά.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των δύο πανεπιστημίων, η φοίτηση ενός έτους για τους προπτυχιακούς φοιτητές κατά το 2010-2011 κοστίζει περίπου 4.000 ευρώ στο Κέμπριτζ ενώ στο Χάρβαρντ 27.500 ευρώ.

Η λίστα με τα πρώτα δέκα πανεπιστήμια περιλαμβάνει έξι που έχουν έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι έκτο στη σειρά, μετά το University College London στην τέταρτη θέση και το ΜΙΤ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης) που είναι στην πέμπτη θέση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από