ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ με προσωπικότητες με στόχο να ανακοινώσει την κάθοδό του ως ανεξάρτητος στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δημαράς.

Μάλιστα το σχέδιο του Γ. Δημαρά περιλαμβάνει ορισμό ως υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών για τον συνδυασμό του των Σοφίας Σακοράφα και Αλέξη Μητρόπουλου. Ο ανεξάρτητος βουλευτής προ δεκαημέρου είχε δηλώσει δημοσίως ότι επιθυμεί διακαώς να τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής. Ομως μετά τις ανακοινώσεις της Κυριακής στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος όπου ο ίδιος έδωσε το «παρών», ο Γ. Δημαράς άρχισε να διερευνά το ενδεχόμενο ανεξάρτητης καθόδου του, χωρίς όμως τη στήριξη κάποιου πολιτικού φορέα.

Σε επικοινωνία που είχαν «ΤΑ ΝΕΑ» μαζί του επιβεβαίωσε ότι συζητά με τη Σοφία Σακοράφα και τον Αλέξη Μητρόπουλο σε περίπτωση που τελεσφορήσει η προσπάθειά του να κατέβουν μαζί του ως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.

Εμπλοκή στον ΣΥΝ

Ωστόσο, ως γνωστόν, ο Αλέξης Μητρόπουλος συζητά εδώ και καιρό για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στην Αττική και με τον Συνασπισμό.

Η είδηση της προθυμίας του Α. Μητρόπουλου να συνταχθεί με τον Γιάννη Δημαρά προκάλεσε νέα εμπλοκή στην Κουμουνδούρου, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει επισήμως στον ΣΥΡΙΖΑ τη στήριξη του εργατολόγου. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ που συνεδρίασε χθες με αντικείμενο τις εκλογές του Νοεμβρίου αποφάσισε να μη δώσει καμία στήριξη σε πιθανό ψηφοδέλτιο του Γ. Δημαρά και ενδεχομένως να αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον Α. Μητρόπουλο σε περίπτωση που εκείνος τον ακολουθήσει.

Ως εκ τούτου οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Ολα αυτά ενώ πιθανότατα ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοινώνει την κάθοδό του στην Περιφέρεια Αττικής αύριο Πέμπτη. Χθες στη διάρκεια συνέντευξής του (ΝΕΤ) ο Α. Αλαβάνος είπε ότι η Περιφέρεια Αττικής καλύπτει το ένα τρίτο του εκλογικού πληθυσμού της Ελλάδας και επομένως οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι ένα είδος πανελλαδικών εκλογών.

Πάντως, σαφείς αποστάσεις από την τακτική του ΣΥΝ σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες στον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής πήρε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης: «Δεν έχω εμπλακεί στους σχετικούς χειρισμούς και διεργασίες, θα ήθελα μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τους ψηφοφόρους και φίλους του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ για την εικόνα που δίνουμε» είπε με νόημα.