ΜΕ ΤΟΣΕΣ οµάδες από το… δεύτερο και τρίτο ράφι του παγκόσµιου µπάσκετ, αναµενόµενο ήταν στη φάση των «16» του εφετινού Μουντοµπάσκετ να υπήρχαν αγώνες µε τροµακτικές διαφορές και ελάχιστο ενδιαφέρον.

Ευτυχώς, µετά τη χθεσινή άοσµη και άγευστη ηµέρα, απόψε η πρώτη φάση των νοκ άουτ αγώνων κλείνει µε ένα σπουδαίο ντέρµπι, µια µάχη δύο λαών. Η Αργεντινή θα αντιµετωπίσει τη Βραζιλία (21.00, ΕΤ1), που έχει στον πάγκο της τον προπονητή Μανιάνο, ο οποίος οδήγησε τους Αργεντίνους στις µεγάλες τους επιτυχίες σε Μουντοµπάσκετ και Ολυµπιακούς Αγώνες… Νωρίτερα η Λιθουανία (18.00, ΕΤ1) θα «σφραγίσει» την επιστροφή της στα προηµιτελικά µε αντίπαλο τη µέτρια Κίνα. Χθες οι ΗΠΑ ισοπέδωσαν (121-66) από το πρώτο λεπτό την Ανγκόλα. Οι παίκτες του Σιζέφσκι… σανίδωσαν το γκάζι και δεν άφησαν ποτέ το πόδι τους από αυτό.

Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε µε 33-13 και ακόµη και οι θεαµατικές φάσεις που έβγαλαν δεν προκαλούσαν την ανάλογη εντύπωση λόγω των περιορισµένων δυνατοτήτων της αφρικανικής οµάδας (Μπίλαπς 19, Ντουράντ 17, Γκέι 17, Γκόρντον 17-Φορτές 11, Γκόµες 21, Αµπρόσιο 12).

Το βράδυ το «ζευγάρι» προµήνυε µατς µε περισσότερο σασπένς, αλλά η Ρωσία στο δεύτερο µέρος επιβλήθηκε πλήρως της Νέας Ζηλανδίας (78-56) και προκρίθηκε στα προηµιτελικά.