Τηλεοράσεις όλων των ειδών και διαστάσεων, έξυπνα κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, αλλά και πολλές- και καινοτόμεςλευκές συσκευές. Η 50ή ΙFΑ, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη τα είχε όλα για ακόμη μια χρονιά. Φέτος, η έμφαση μπορεί να δόθηκε στην τρισδιάστατη τεχνολογία και τα tablet ΡC, δεν σημαίνει όμως ότι έλειψαν οι ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις και οι παρουσιάσεις νέων μοντέλων κάθε είδους.

Δείτε όλο το αφιέρωμα στην IFA 2010

Κοινό χαρακτηριστικό στις περισσότερες εταιρείες ήταν η μείωση της κατανάλωσης και η ευκολία στη χρήση. Για τον σκοπό αυτόν παρουσίασαν μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, κυρίως στις λευκές ηλεκτρικές συσκευές, οδηγώντας την αγορά σε οικονομικότερες λύσεις.

Οι οικονομικές συσκευές- ελέω και κρίσης- ήταν ένα επίσης βασικό χαρακτηριστικό της έκθεσης, μιας και οι εταιρείες προσανατολίζονται πλέον σε περισσότερο προσιτές λύσεις, οι οποίες είναι αποδεκτές από μεγαλύτερο κομμάτι των καταναλωτών.

Εμφαση δίνουν οι εταιρείες πλέον και στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές συνδέονται στο Ιnternet με ταχύτητα ικανή να τους προσφέρει υψηλής ποιότητας εικόνα και ήχο.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της Sony, σύμφωνα με την οποία η πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης της εταιρείας (Sony Ιnternet ΤV), η οποία βασίζεται στην αντίστοιχη της Google (Google TV) θα είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στο φθινόπωρο. Επιπλέον, η Sony έχει στα σκαριά μια ακόμα πλατφόρμα ονόματι Qtrocity με δύο υπηρεσίες. Η πρώτη θα προσφέρει τη δυνατότητα για ενοικίαση- και παρακολούθηση μέσω streamingταινιών που θα προσφέρουν πολλά μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, ενώ θα υπάρχει και τοπικό περιεχόμενο για κάθε μία από τις χώρες στις οποίες θα διατίθεται (στις οποίες δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα). Η δεύτερη είναι μια υπηρεσία η οποία θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως μέχρι το τέλος του έτους που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να ακούν μουσική όπου και αν βρίσκονται.

Το ενδιαφέρον σε αυτήν την ανακοίνωση είναι ότι οι παραπάνω υπηρεσίες θα προσφέρονται από τις περισσότερες συσκευές της Sony και τα κινητά της Sony Εricsson, αρκεί βέβαια να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Αντίστοιχα, η Samsung ανακοίνωσε μια σειρά από εφαρμογές για τις… τηλεοράσεις της, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το Ιnternet «πάει παντού» και ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι το μέλλον, ανεξάρτητα από τη συσκευή που τις υποστηρίζει.