Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου παρουσιάστηκε σήμερα ο 37χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκεται στην κινηματογραφική ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο που έγινε τον Αύγουστο.

Ο 37χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία στην Αλόννησο, παρουσιάσθηκετο μεσημέρι μόνος του, χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε οτι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία και φέρεται ότι είπεπαρουσιάσθηκε αυθόρμητα όταν έμαθεπως τον αναζητούν γι’ αυτην την υπόθεση.

Με βάσει το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βόλου τον συνέλαβαν και σύμφωνα με την διαδικασία παραπέμφθηκε σε ανακριτή όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Πέμπτη προκειμενου να απολογηθεί.

Το όνομα του 37χρονου είχε εμπλακεί στο παρελθόν για παράνομες ενέργειες όπως εκβιασμούς.

Για τη μεγάλη ληστεία στην Αλόννησο έχει ήδη συλληφθεί και ένας 38αχρονος ενώ αναζητείται και ένα τρίτο πρόσωπο ως συνεργός.

Η ένοπλη ληστεία στην Αλόννησο που κατέληξε σε μια περιπετειώδη καταδίωξη, απο την ξηρά και την θάλασσα έγινε νωρίς το πρωί στις 24 Αυγούστου, οταν δυο ένοπλοι φορώντας κουκούλες και καπέλα τύπου τζόκεϊ εισέβαλαν στο υποκατάστημα και με την απειλή καλασνικωφ ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν απο το χρηματοκιβώτιο ένα εκατομμύριο ευρω.

Κατά τη διαφυγή τους με μοτοσικλέτα, συγκρούσθηκαν με ένα φορτηγό καθώς ο οδηγός του προσπάθησε να τους κλείσει το δρόμο και να τους εγκλωβίσει.

Οι ένοπλοι αναγκάσθηκαν να αφήσουν τα χρήματα και να διαφύγουν πεζοί. Με την απειλή των όπλων τους σε μικρή απόσταση ακινητοποίησαν μοτοσικλετιστή και του αφαίρεσαν την μοτοσικλέτα.

Ακολούθησε καταδίωξη απο δυο αστυνομικούς και έναν λιμενοφύλακα, αλλά οι δράστες αφού πυροβόλησαν εναντίον τους κατάφεραν να διαφύγουν με φουσκωτό.

Η υποθεση εξιχνιάσθηκε σύμφωνα με την αστυνομία λίγες ημέρες αργότερα με την σύλληψη ενός 38χρονου.

Ο συλληφθείς όπως προέκυψε βρισκόταν σε εντεκαήμερη άδεια που του ειχε δοθεί απο τις φυλακές όπου εξετιε ποινή κάθειρξης για την αιματηρή ληστεία που ειχε γίνει το 1995, στο Γενικό Κρατικο Νίκαιας και οι δράστες είχαν πυροβολήσει εν ψυχρώ και δολοφονήσει τον ταμία.