Τις αδυναµίες που έχει η οµάδα της Κροατίας στο κέντρο της άµυνας και τις µεγάλες δυνατότητες της Εθνικής µας στο κέντρο και την επίθεση επισήµανε χθες στους έλληνες διεθνείς ο Φερνάντο Σάντος.


Ο οµοσπονδιακός τεχνικός πρόβαλε χτες στους παίκτες της Εθνικής στιγµιότυπα από διάφορα παιχνίδια της Κροατίας, µεταξύ των οποίων περιλαµβανόταν και αυτό µε τη Λετονία το περασµένο Σάββατο, όπου η οµάδα του Μπίλιτς νίκησε 3-0 στη Ρίγα.

«Στο κέντρο της άµυνας η Κροατία έχει κάποια κενά και προβλήµατα. Και εκεί πρέπει να χτυπήσουµε» είπε ο Σάντος. Παράλληλα τόνισε πως «µεσοεπιθετικά οι Κροάτες είναι πολύ δυνατοί» και ζήτησε από τους διεθνείς:

1. Οι γραµµές να είναι κοντά η µία στην άλλη και να µην παρατηρούνται κενά. Γιατί οι µέσοι και οι επιθετικοί της Κροατίας µπορούν να δηµιουργήσουν εύκολα επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη άµυνα. Εστω και αν αυτή είναι πολύ δυνατή.

2. Να µείνουν προσηλωµένοι στο παιχνίδι τους και να κρατήσουν όσο µπορούν τον έλεγχο στη µεσαία γραµµή, ώστε να µην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να δηµιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την ελληνική εστία.

Τόσο ο Φερνάντο Σάντος όσο και οι έλληνες διεθνείς γνωρίζουν πολύ καλά πως οι Κροάτες θα ασκήσουν από το πρώτο κιόλας λεπτό έντονη πίεση και ότι θα χρειαστεί να αντιπαραθέσουν δύναµη, πάθος, πείσµα και σωστή αγωνιστική τακτική για να αντεπεξέλθουν µε επιτυχία.

ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Στις 11.00 το πρωί η αποστολή της Εθνικής πέταξε για το Ζάγκρεµπ, όπου αύριο στις 9.30

µ.µ. (στο στάδιο «Μaksimir» – απευθείας µετάδοση από το Μega) θα αντιµετωπίσει την Κροατία. Στην αποστολή µετέχουν οι ποδοσφαιριστές Τζόρβας, Σηφάκης, Μιχαηλίδης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Τζαβέλλας, Μανιάτης,Π [-4901απασταθόπουλος, Αβραάµ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Καφές, Τζιόλης, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Κονέ, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Σαµαράς και Πετρόπουλος.

Η επιστροφή της οµάδας από την Κροατία έχει προγραµµατιστεί αµέσως µετά το τέλος του αγώνα στο Ζάγκρεµπ και η αποστολή αναµένεται στην Αθήνα γύρω στις 5 το πρωί της Τετάρτης.

Διαιτητής της συνάντησης έχει οριστεί ο Δανός Κλάους Μπο Λάρσεν.

ΕΝΤΟΛΕΣ

[-4939Σ Μικρές αποστάσεις µεταξύ των γραµµών και συνεχή προσήλωση στον έλεγχο του κέντρου ζήτησε ο οµοσπονδιακός τεχνικός