Σαν πιλότος της Φόρµουλα 1 τρέχει ο Φερνάντο Σάντος. Γιατί πρέπει σε χρόνο ρεκόρ να αλλάξει πολλά και να περάσει τα δικά του µηνύµατα.

Το σύνθηµα «άλλαξέ τα όλα» που ακούγεται για πολιτικούς µπορεί να µην το έχει ακούσει ο Σάντος.

Ωστόσο, ο στόχος του ήταν να... κατεδαφίσει την εποχή Ρεχάγκελ και να εφαρµόσει τη δική του φιλοσοφία. Τι έκανε µέχρι στιγµής ο Σάντος;

§ Βλέπει όλους τους αγώνες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Οπου παίζεται ποδόσφαιρο και υπάρχει παίκτης «υπό παρακολούθηση», ο Πορτογάλος δίνει το «παρών». Αντίθετα µε τον Ρεχάγκελ, του οποίου στόχος ήταν να βλέπει άσους µόνο σε υψηλό επίπεδο, γιατί εκεί δείχνουν τις ικανότητές τους. § Ο Σάντος «απλώνει» την Εθνική. Κάνει άνοιγµα σε νέους παίκτες και ναι µεν έχει κορµό, στον αντίποδα όµως δείχνει πως το «κλειστό κλαµπ» ανήκει στο παρελθόν. Ο Ρεχάγκελ εφάρµοζε τις αρχές της οικογένειας και της... οµοιογένειας!

§ Οι δύο κεντρικοί αµυντικοί είναι απαράβατος όρος του Σάντος. Ποιος όµως θα είναι ο λίντερ τώρα που έφυγε ο Κυργιάκος; Βάλτε και τον ρόµβο µε το 4-4-2 και ιδού το µόνιµο σύστηµα (µε παραλλαγές). Ο Γερµανός κρατούσε τρεις πίσω, άφηνε στον αντίπαλο την κατοχή και χτυπούσε µε αντεπιθέσεις.

§ Ο Ρεχάγκελ ψήφιζε Τζόρβα, ο Σάντος προωθεί τον Σηφάκη.

§ Τη «νέα εποχή», η Εθνική παίζει µε δίδυµο φορ. Αντίθετα µε το παρελθόν όπου το παιχνίδι γινόταν µε τρεις επιθετικούς.

Ποιο είναι το πρόβληµα του Σάντος και γιατί ψάχνεται για αλλαγές; Τα όποια εσωτερικά θέµατα εκτιµά πως θα τα λύσει.

Αλλά στα χαφ βλέπει αγκάθια, ο Κατσουράνης είναι ντεφορµέ, ο Καραγκούνης πάει προς τα «µέσα», ο Σαµαράς στο πλάι δείχνει καλύτερος, ενώ λείπει η µεταφορά της µπάλας από την άµυνα στην επίθεση, ο συνδετικός κρίκος. Και όσο ο Σάντος δεν βρίσκει τον άνθρωπο για την «έξτρα πάσα» στους επιθετικούς τόσο η κατοχή της µπάλας δεν θα φέρνει αποτέλεσµα...

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από