ΔΕΥΤΕΡΟ κρούσμα ομαδικής απόδρασης κρατουμένων προχθές νωρίς το πρωί, σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής σε λιγότερο από έναν μήνα.

Το περιστατικό της ομαδικής απόδρασης έγινε στο υποτίθεται «καλά φυλασσόμενο» λόγω της επικινδυνότητας της περιοχής Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Από τους δεκατρείς κρατουμένους κρατητηρίου του τμήματος κατάφεραν να αποδράσουν οι επτά και παρά τις αναζητήσεις παραμένουν ασύλληπτοι.

Ειδικότερα απέδρασαν τέσσερις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι τρεις κρατούνταν για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και ένας για ληστεία, δύο Ιρακινοί εκ των οποίων ο ένας για κλοπή και ο άλλος για απείθεια, πλαστογραφία και δόλια αποδοχή παροχών, και ένας Αφγανός για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Η ομαδική απόδραση οργανώθηκε από δεκατρείς κρατουμένους κρατητηρίου, οι οποίοι κατάφεραν να παρασύρουν τους αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξή τους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ελευθερία τους.

Κάποιοι από τους κρατουμένους προφασίσθηκαν πρόβλημα υγείας και προκάλεσαν αναστάτωση ζητώντας γιατρό για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί προσπάθησαν να παρέμβουν ώστε να τους προσφέρουν βοήθεια.

Δυο ειδικοί φρουροί- σκοποί κρατητηρίων την ώρα που άνοιγαν την πόρτα του κρατητηρίου δέχθηκαν την επίθεση κρατουμένων.

Στο αστυνομικό τμήμα σήμανε συναγερμός και οι δύο ειδικοί φρουροί κατάφεραν να σταματήσουν τρεις από τους κρατουμένους στα κρατητήρια, άλλοι δύο συνελήφθησαν στην είσοδο και άλλος ένας στην περιοχή της Ομόνοιας έπειτα από αναζητήσεις.