ΩΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ σε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προσδιορίζει την υποψηφιότητά του για την Κεντρική Μακεδονία ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης. Τονίζει ότι δεν τον ανησυχεί η υποψηφιότητα Ψωμιάδη και σημειώνει ότι μεγάλο του στοίχημα θα είναι η ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Τι σημαίνει για εσάς η πρόκληση τού να είστε υποψήφιος στην Κεντρική Μακεδονία;

Ο Πρωθυπουργός «θεσμίζει» τη χώρα σε μία λογική που λέει ότι θέλουμε επιτελική κυβέρνηση, ισχυρή αιρετή περιφέρεια και ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνοντας δυνατότητες στις τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανάπτυξης, συνεπώς είναι ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχει κανείς με πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την πρόκληση. Ιδιαίτερα όταν αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη, στην Κεντρική Μακεδονία, τη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με τα γεωστρατηγικά χαρακτηριστικά της και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Το γεγονός ότι έχετε απέναντί σας τον Παναγιώτη Ψωμιάδη σας ανησυχεί;

Η προσέγγιση που κάνω σε όλα τα ζητήματα στη ζωή μου είναι θετική. Δεν ετεροπροσδιορίζομαι. Την υποψηφιότητά μου αυτή την προσδιορίζω σε σχέση με τους πολίτες, την εντολή των οποίων ζητώ για την ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία.

Από την εμπειρία σας ως υφυπουργού Οικονομίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ως βουλευτή Σερρών, ποια θεωρείται τα πιο σημαντικά προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας;

Θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να πω ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της περιοχής, ενταγμένο στη στρατηγική που έχει ο πολιτικός χώρος που καλούμαι να εκπροσωπήσω στην περιφέρεια, ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη. Γνωρίζω τα προβλήματα, και αυτά που αφορούν τον αγροτικό πληθυσμό και αυτά που αφορούν τη βιοτεχνία, τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις μεταφορές. Θεωρώ ότι οι δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι βιομηχανικές περιοχές στη Σίνδο, το Κιλκίς, τις Σέρρες και τη Βέροια, οι τουριστικές δυνατότητες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, η γεωθερμία και τα μεταλλευτικά αποθέματα, οι αειφόρες πηγές ανάπτυξης, το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του Αγίου Ορους συγκεφαλαιώνουν μία δυναμική, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος των προβλημάτων που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Αρα ένα ισχυρό ποιοτικό και έγκυρο περιφερειακό συμβούλιο είναι προϋπόθεση για την αξιοποίηση αυτής της δελεαστικής δυνατότητας ανάπτυξης.

Δεν ετεροπροσδιορίζομαι. Την υποψηφιότητά μου αυτή την προσδιορίζω σε σχέση με τους πολίτες, την εντολή των οποίων ζητώ για την ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία