ΜΑΚΡΙΑ από δωροδοκίες και μίζες εμφανίστηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης. Καταθέτοντας για περίπου τρεις ώρες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού- όπως έλεγαν βουλευτές- αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ίδιος και η εταιρεία του Ιντρακόμ χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους για να πάρει δουλειές, καθώς φέρεται να δήλωσε πως «ουδέποτε δωροδόκησα, ούτε έδωσα μίζες και δεν χρησιμοποίησα αθέμιτα μέσα για να προωθήσω τις δουλειές μου». Μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα εάν έχει δώσει μίζες ή χρήματα σε πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα, απάντησε με ιδιαίτερα κοφτό ύφος πως «εγώ δεν ήρθα εδώ για να απαντήσω τι έκανα εγώ ή η Ιντρακόμ, αλλά για να σας πω για τη Siemens». Για το 1993

Σύμφωνα με μέλη της Εξεταστικής, ο μάρτυς όταν ρωτήθηκε από τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη εάν αληθεύουν οι φήμες πως έδωσε χρήματα στον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Σιμπιλίδη για να ρίξει την τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1993) απάντησε με χαμόγελο πως εάν ήθελε αυτό θα χρησιμοποιούσε τον κουμπάρο του Θόδωρο Κατσίκη.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα και Αναστάσιο Νεράντζη, πάντως, ο Σωκράτης Κόκκαλης υποστήριξε πως ο ίδιος ουδέποτε ήρθε σε επαφή με στελέχη της μητρικής Siemens και ουδέποτε μεσολάβησε ή του ζητήθηκε να μεσολαβήσει ώστε να πάρει δουλειές η γερμανική εταιρεία.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τους βουλευτές, απάντησε ότι δεν του ακούστηκε ως κεραυνός εν αιθρία το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας, καθώς ισχυρίστηκε ότι τέτοιες μεθόδους ακολουθούν πολλές εταιρείες, αρνούμενος όμως πως η Ιντρακόμ έχει χρησιμοποιήσει αυτά τα μέσα.

Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με τους βουλευτές, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας στην πρώτη κυβέρνηση της Ν.Δ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος «κάρφωσε» τον τότε υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη, λέγοντας πως αυτός ήταν αρμόδιος για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι.

150.000 ευρώ η εγγυοδοσία για τον Αγγέλου


ΣΤΙΣ 150.000

ευρώ κατέληξε το ύψος της εγγυοδοσίας που καλείται να καταβάλει έως τις 20 Σεπτεμβρίου ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με βούλευμά του, μείωσε τελικά κατά 250.000 ευρώ το αρχικό ποσό των 400.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον κ. Αγγέλου μετά την απολογία του για εμπλοκή στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αυξάνοντάς το ωστόσο κατά 50.000 ευρώ σε σχέση με την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών κ. Μαρίας Μαλούχου. Το Δικαστικό Συμβούλιο δέχεται ότι οι περιοριστικοί όροι της εγγυοδοσίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχουν επιβληθεί, είναι αναγκαίοι για την εξασφάλιση της παρουσίας του ενώπιον των δικαστικών αρχών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ενοχής εις βάρος του.

Εφυγε η Ν.Δ. από τη Βουλή και για τα ομόλογα


ΣΕ «ΚΙΝΗΣΗ πολιτικού εντυπωσιασμού» αποδίδει το ΠΑΣΟΚ την αιφνιδιαστική αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας χθες, από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για τα δομημένα ομόλογα.

Λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος διάβασε γραπτή ανακοίνωση για τους λόγους της αποχώρησης, με την οποία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «δομημένο αποπροσανατολισμό, δομημένους εκβιασμούς και δομημένα ψεύδη». Οι κυβερνητικοί βουλευτές σε δήλωσή τους χαρακτήρισαν «δεύτερη πράξη του θεάτρου της αποχώρησης της Νέας Δημοκρατίας από τις Εξεταστικές Επιτροπές».