Την εκμετάλλευση του γιγαντιαίου αεροσκάφους Α380 από τη γραμμή Παρίσι-Τόκιο εγαινίασε η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France, γιορτάζοντας την άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα της πρώτης επιβατικής πτήσης από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Το αεροσκάφος μετέφερε 363 επιβάτες, ενώ η διαθεσιμότητά του είναι 538 θέσεις.
 
Προς το παρόν, το Α380 θα πραγματοποιεί τρία ταξίδια μετ’ επιστροφής και από τις 5 Οκτωβρίου το δρομολόγιο θα γίνει καθημερινό.

Το Τόκιο είναι ο πρώτος ασιατικός προορισμός του Α380 της Air France και ο τρίτος σε όλον τον κόσμο, μετά τη Νέα Υόρκη (η γραμμή πρωτολειτούργησε τον Νοέμβριο του 2009) και το Γιοχάνεσμπουργκ (από τον Ιανουάριο του 2010).

Ωστόσο, το Ναρίτα δεν είναι το πρώτο ασιατικό αεροδρόμιο που υποδέχεται το Α380, καθώς από δύο μηνών η Singapour Airlines το χρησιμοποιεί για δρομολόγια προς και από την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία Airbus προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να πείσει τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, χάρις και στις δυσκολίες της ενδιάμεσης σύνδεσής τους με την ιαπωνική πρωτεύουσα, να αγοράσουν το τεράστιο αεροσκάφος παραγωγής της, μ’ όλο που οι δύο μεγάλοι ιαπωνικοί αερομεταφορείς All Nippon Airways (ANA) et Japan Airlines (JAL) δεν έχουν δείξει ακόμη ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από