Η µη συµµετοχή του Δανού Ντένις Ρόµενταλ στο µατς µε τον Ηρακλή πέρασε στα ψιλά γράµµατα, όµως στην ουσία φάνηκαν τα πρώτα σύννεφα πάνω από τον Βαλβέρδε και τον 32χρονο άσο.


Ο Ντένις ο «τροµερός», που είναι κατοστάρης στις συµµετοχές στο εθνικό συγκρότηµα της χώρας του, έµεινε στον πάγκο στο Καυταντζόγλειο και ο προπονητής του δεν τον χρησιµοποίησε ούτε ως τρίτη αλλαγή! Ο Ρόµενταλ απογοητεύτηκε, όµως ως σωστός επαγγελµατίας δεν είπε το παραµικρό. Θα συµβεί το ίδιο αν βρεθεί εκτός πλάνων του προπονητή του σε δεύτερο ή τρίτο παιχνίδι; Ο δανός άσος προφανώς πιστεύει ότι ήταν τυχαίο που δεν έπαιξε στην πρεµιέρα του πρωταθλήµατος. Οµως σε ηλικία 32ετών δεν θα δώσει τώρα εξετάσεις. Διέπρεψε ως παίκτης του Αγιαξ και είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Δανίας. Θα περιµένει λοιπόν από τον βάσκο τεχνικό να του δείξει εµπιστοσύνη δίνοντάς του τη θέση του Γκαλέτι. Αλλωστε γι’ αυτό αποκτήθηκε και µάλιστα µε καθυστέρηση τριών χρόνων από τον Ολυµπιακό.

Η δανέζικη «σαΐτα» όταν έπιασε λιµάνι, δήλωσε: «Ηρθα για να γίνουµε και πάλι πρωταθλητές». Διψάει δηλαδή να αγωνιστεί και να προσφέρει στη νέα του οµάδα.

Ασφαλώς κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει καπαρώσει τη θέση του βασικού. Μάλιστα ο 20χρονος Γιάννης Φετφατζίδης ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του Ολυµπιακού στο Καυταντζόγλειο, δικαιώνοντας τον Βαλβέρδε για την επιλογή του στη θέση του δεξιού µεσοεπιθετικού. Ωστόσο ο Ρόµενταλ δεν θα περιµένει για πολύ. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ντεφορµέ παίκτες δεν θα έχουν θέση στην ενδεκάδα, όµως θα πρέπει πρώτα να παίξει στην ενδεκάδα.

Αλλωστε ο αριστεροπόδαρος Φετφατζίδης µπορεί να αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά (εναλλακτική λύση του Ριέρα) και ως επιτελικός µέσος ακόµα και πίσω από τον σέντερ φορ. Η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ Ολυµπιακός ανακοίνωσε χθες το τυπικό της υπόθεσης που αφορά τη λύση του συµβολαίου του Εντσο Μαρέσκα. Ο Ολυµπιακός τού εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του. Αντίθετα ο Οσκαρ Γκονζάλες παρέµεινε στο ρόστερ, καθώς ο µάνατζέρ του υποστήριξε ότι δεν βρήκε άλλη οµάδα. Ο Ολυµπιακός ανακοίνωσε την ανανέωση και επέκταση της συνεργασίας µε τον Παναγιώτη Σταµόγιαννo, ο οποίος υπέγραψε συµβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα παραχωρηθεί δανεικός στη Δόξα Δράµας για έναν χρόνο.

Στην απώλεια του Αµπερτ Ριέρα αναφέρθηκε ο προπονητή της Λίβερπουλ, Ρόι Χόντσον. Ο άγγλος τεχνικός τόνισε, στο περιθώριο της απόκτησης του Ραούλ Μεϊρέλες από την Πόρτο, ότι η οµάδα του έχασε την ποιότητα του Ριέρα: «Αποκτήσαµε τον Ραούλ Μεϊρέλες, τον Πολ Κοντσέσκι και θα θέλαµε ακόµα έναν παίκτη. Δεν θα έβλαπτε. Με τον Μεϊρέλες και τον Πόουλσεν στη µεσαία γραµµή καλύψαµε τα κενά των Μασεράνο και Ακουιλάνι αλλά χάσαµε και κάποιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως οι Ριέρα, Μπεναγιούν».

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

Ο Οσκαρ Γκονζάλες παρέµεινε στο ρόστερ, καθώς ο µάνατζέρ του υποστήριξε ότι δεν βρήκε άλλη οµάδα