Η Εθνική ομάδα του μπάσκετ ξέσπασε στην Ακτή Ελεφαντοστού και επανήλθε στις επιτυχίες στο Μουντομπάσκετ.

Το τελικό σκορ ήταν 97-60 και πλέον, το σημαντικό ραντεβού είναι το αυριανό με τη Ρωσία, οπότε θα φανεί η τελική κατάταξη για την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας.

Η νίκη ήρθε πολύ εύκολα, καθώς η Ακτή δεν αποτελεί κάποιο ισχυρό συγκρότητα. Η σκέψη πάει στο παιχνίδι με τη Ρωσία, αλλά και τις πιθανές ανακατατάξεις στον όμιλο της Γαλλίας, της Λιθουανίας και της Ισπανίας. Γίνεται αντιληπτό ότι κανείς δεν θα ήθελε την Ισπανία σε νοκ-άουτ αναμέτρηση.

Στην αρχή του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, οι αντίπαλοι προηγήθηκαν με σκορ 7-0. Γρήγορα όμως η Εθνική ανέβασε στροφέςκαι πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Το κράτησε μέχρι το τέλος, ενώ η διαφορά εκτοξεύτηκε και στους 30 πόντους. Το δε ποσοστό στα τρίποντα ήταν ικανοποιητικό. Με τη διαφορά να φτάνει και τους 40 πόντους, το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε φιλική αναμέτρηση, ένα παιχνίδι εντελώς διαδικαστικό.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 47-19, 81-38, 97-60.

Τους πόντους της Εθνικής Ελλάδας πέτυχαν οι : Βουγιούκας 4, Μπουρούσης 9(2), Ζήσης 4, Σπανούλης 10(2), Καλάθης 15, Φώτσης 6 (2), Πρίντεζης 12(1), Περπέρογλου 2, Τσαρτσαρής 12(1), Διαμαντίδης 5(1), Σχορτσιανίτης 10, Καϊμακόγλου 8(2).

Τους πόντους της Ακτής σημείωσαν οι : Αμπουό 4(1), Ντιαμπατέ 4, Αμαγκού, Κονάτε, Λαμιζανά9(1), Ν’ Ντιαγέ 6, Ασιέ 11, Καλέ 8, Ταπέ 2, Κονέ 5, Εντι 9(3).

Να τονιστεί ότι ο συνεργάτης του Καζλάουσκας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει η Εθνική στο ματς με τη Ρωσία και αν κοιτάξει με ποιόν θα παίξει στην επόμενη φάση, απάντησε ως εξής: « Η Ρωσία είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά εμείς θα προετοιμαστούμε γι’ αυτό το παιχνίδι όπως κάνουμε με όλα τα άλλα. Θα παίξουμε όπως πάντα για τη νίκη. Είμαστε ομάδα με αρχές και αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Οσο για το παιχνίδι κόντρα στην Ακτή, δείξαμε διάθεση στην άμυνα και αυτό ήταν σημαντικό. Παράλληλα ξεκουράσαμε και κάποιους παίκτες ενόψει των δύσκολων αγώνων που έρχονται»