Την απόφασή του να συμπεριλάβει τον αδερφό του στο ψηφοδέλτιό του, αλλά όχι ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Ο αδερφός μου θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο. Η διαφορά μας (σ.σ. με τον κ. Σαμαρά) ήταν στη θέση του», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ένσταση του προέδρου της Ν.Δ. αφορούσε μόνο στην επιλογή του Διονύση Ψωμιάδη για τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη.

Ο κ. Ψωμιάδης, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού του, διέψευσε ότι υπήρξε πρόβλημα στις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, «ρίχνοντας» το φταίξιμο στους δημοσιογράφους. «Έγινε πολύς ντόρος για το τίποτε. Τα Μ.Μ.Ε. δημιούργησαν το πρόβλημα. Δεν υπήρχε καμία παρεξήγηση. Παρανόηση μπορεί να υπήρχε».

Απαντώντας στις κατηγορίες περί οικογενειοκρατίας, δήλωσε: «Αν εγώ εκφράζω την οικογενειοκρατία, τότε με συγχωρείτε, τι εκφράζουν οι άλλοι; Την οικογενειοκρατία να την αναζητήσετε στα τζάκια, στα διάφορα κατεστημένα και στα συμφέροντα».

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης άφησε αιχμές για το περιβάλλον της Ρηγίλλης: «Κάποιοι γύρω από τη Ρηγίλλης θεωρούν ότι είναι βασιλικότεροι του κ. Σαμαρά. Θεωρούσαν ότι μπορούσαν να κάνουν παρεμβάσεις. Οι παρεμβάσεις όμως σταμάτησαν. Δεν έχουν αντιληφθεί τι θα πει «άλλο στηρίζω και άλλο καθορίζω»».

«Πρόσφατα η ΝΔ στήριξε την υποψηφιότητά μας. Το έχω πει ευθέως στον κ. Σαμαρά ότι «κάποιοι γύρω σου θεωρούν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως». Αλλά είναι θέμα του Προέδρου, με συγχωρείτε», συμπλήρωσε ο κ. Ψωμιάδης, προσθέτοντας: «Τα σκάγια πήγαιναν αλλού, αλλά έπρεπε να το πει σε μένα» δήλωσε ο Π.Ψωμιάδης.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, το κριτήριο επιλογής του Διονύση Ψωμιάδη για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη δεν ήταν ότι ήταν αδελφός του, υπενθυμίζοντας ότι ο Δ. Ψωμιάδης ήταν δύο φορές εκλεγμένος πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος και μέχρι πρότινος αναπληρωτής Νομάρχης.

Ο κ. Ψωμιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αντώνη Σαμαρά και του είπε ότι δέχεται να μην περιληφθεί στον συνδυασμό του, ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης,ο αδελφός του και αντιπρότεινε να μπει ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Σαμαράς δέχθηκε, χαρακτηρίζοντας την επιλογή του νεαρού πρώην βουλευτή καλή.

Η Ρηγίλλης εμφανίζεται ικανοποιημένη από την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς όπως λένε στελέχη του κόμματος το μήνυμα κατά της οικογενειοκρατίας πέρασε θετικά. Σημειώνουν, δε, ότι η απόφαση της ηγεσίας είναι πως δεν θα υπάρχει στο στελεχιακό δυναμικό περισσότερο από ένα μέλος κάθε οικογένειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ψωμιάδης ανταποκρίθηκε συνολικά στις επιθυμίες της ηγεσίας και το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζει έχει την έγκριση της ηγεσίας του κόμματος.

Την Τρίτη, στον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας έστειλε τελεσίγραφο ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας του να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό του, ωςυποψήφιο αντιπερειφερειάρχη,τον αδελφό του.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, σκόπευε να βάλει σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του, ο οποίος, στη συνέχεια, θα είχε την αρμοδιότητα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σαμαράς του διαμήνυσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους αρχής και τον προειδοποίησε ότι εάν επιμείνει η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη που του έχει δώσει.