Ανάλογο πόνο µε αυτόν που θα αισθάνθηκε ο Τζιµπρίλ Σισέ όταν αποχωρούσε µε θλάση από το φιλικό του Παναθηναϊκού µε την Τζένοα λόγω της ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, θα ένιωσαν την ίδια ώρα και οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ. Από το βράδυ της Κυριακής το επιτελείο της εταιρείας έπιασε τα τηλέφωνα, κινητά και σταθερά, αφού το παιχνίδι µε την Νταντί Γιουνάιτεντ δεν ήταν καθόλου µακριά και η πρόβλεψη που είχε γίνει για τη δεύτερη δηλωµένη έδρα αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν θα µπορούσε να βρει εφαρµογή.

Με το σκεπτικό τού «σιγά µη χρειαστεί», η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ ως δεύτερη επιλογή το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, µόνο που για να µπορέσει και να το χρησιµοποιήσει, υπήρχε χρονικός περιορισµός λόγω της χιλιοµετρικής απόστασης από την έδρα της οµάδας. Υποχρεωτικά λοιπόν η ΑΕΚ µπορούσε να ασχοληθεί µε τα γήπεδα του Λεκανοπεδίου και η περιπλάνησή της άρχισε από το Καραϊσκάκη που πληρούσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, πλην όµως οι οπαδοί της οµάδας της, όπως και του Παναθηναϊκού, δεν έχουν πάει ποτέ στις εξέδρες του συγκεκριµένου γηπέδου – λόγω της σχετικής απαγόρευσης – και το ενδεχόµενο αυτό δεν ενθουσίαζε κανέναν. Ούτε και η ιδέα για «Καραϊσκάκη χωρίς κόσµο» πέρασε και ίσως για τον λόγο αυτό να µας προέκυψε και το «λευκό» της ΑΕΚ στις χθεσινές εκλογές της Σούπερ Λίγκας ενώ η πρόταση προς την ΟΥΕΦΑ για το γήπεδο του Περιστερίου θα έµοιαζε ως το πιο σύντοµο ανέκδοτο. Η λύση βρέθηκε στο γήπεδο της Νέας Σµύρνης, αν και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πανιώνιος Κώστας Τσακίρης είχε σοβαρές αντιρρήσεις και γιατί έχει σφραγισµένες επιταγές της ΑΕΚ από τις τελευταίες µετακινήσεις παικτών αλλά και για τον πόλεµο ανακοινώσεων στον οποίο είχε επιδοθεί µε τους «κιτρινόµαυρους» τον περασµένο χειµώνα.

Τo βράδυ µπήκαν στο γήπεδο της Νέας Σµύρνης οι Ϊ Πάνθηρες» και κατασπάραξαν το… γκαζόν! Κύριε ελέησον, τι άλλο θα ακούσουµε σ’ αυτή τη χώρα.