Με το που μπαίνει η άνοιξη κάνουμε όλοι το ίδιο όνειρο. Διακοπές! Και για τους λάτρεις των δίτροχων η μοτοσυκλέτα είναι πάντα στο πλάνο. Από το Βόρειο Ακρωτήρι μέχρι τον γύρο της Ευρώπης και από τη Μυτιλήνη μέχρι τη Φοινικούντα, ο μηχανοκίνητος σύντροφος συμπληρώνει πάντα την αναμνηστική φωτογραφία μας. Είτε πρόκειται για ταξιδιάρα πολλών κυβικών είτε για ένα παλιό παπί, είναι πάντα δίπλα μας, ζει μέσα στη φαντασίωσή μας. Γιατί; Γιατί έτσι μας αρέσει!


Αφού λοιπόν αποφασίσατε ότι το μεταφορικό μέσον των διακοπών σας θα είναι η μοτοσυκλέτα σας, αυτόματα αποκτήσατε κάποιες επιπλέον υποχρεώσεις και μικροσκοτούρες. Αφενός πρέπει να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω μαζί της, αφετέρου πρέπει να εξοπλιστείτε και εσείς κατάλληλα, ανάλογα με το πρόγραμμα που σκοπεύετε να ακολουθήσετε. Αλλωστε οι διακοπές με μοτοσυκλέτα έχουν πάντα μια δόση περιπέτειας, με αναμνήσεις καλές ή κακές. Ακολουθήστε μερικές χρήσιμες συμβουλές και να είστε σίγουροι ότι οι διακοπές σας θα τελειώσουν το ίδιο χαρούμενα όπως άρχισαν. Αρκεί να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας, πέρα από την καλή τύχη. Οι διακοπές είναι πολύ… σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια άλλων!

Ας δούμε λοιπόν μαζί ποιες είναι μερικές από αυτές τις υποχρεώσεις, που θα μας επέτρεπαν να κάνουμε χιλιάδες ονειρεμένα χιλιόμετρα με μόνο σκοπό μας τον δρόμο, το ταξίδι. Γιατί ο προορισμός έχει άλλη σημασία και σκοπιμότητα. Τη χαλάρωση, ώστε ήρεμοι να σχεδιάσουμε το επόμενο ταξίδι μας!