ΘΡΙΛΕΡ στη Μυτιλήνη με τις συνθήκες θανάτου ερασιτέχνη ψαρά και την πιθανή εμπλοκή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος στο δυστύχημα. Χθες το πρωί σε παραλία της Λέσβου βρέθηκε το άψυχο σώμα του 44χρονου υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πατέρα 3 ανήλικων παιδιών, Αρη Κουμπά. Η βάρκα του, με εκτεταμένες ζημιές στην πλώρη της, είχε βρεθεί ακυβέρνητη τις βραδινές ώρες του Σαββάτου. Λίγες ώρες νωρίτερα σκάφος του Λιμενικού, στο οποίο επέβαινε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Χαλκιώτης, είχε συγκρουσθεί με το ταχύπλοο του ερασιτέχνη αλιέα κοντά στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το περιπολικό σκάφος επέστρεφε από τη Χίο όπου βρισκόταν σε προγραμματισμένη αποστολή, με πλήρωμα τριών λιμενικών και με επιβάτες τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης ΠΣΕΑ, της Γενικής Γραμματείας και τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στις 21.40 και σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Μυτιλήνης, σύμφωνα με το Λιμενικό, το ταχύπλοο του Κουμπά συγκρούσθηκε με το σκάφος του Λιμενικού. «Είδαμε ξαφνικά να κινείται μέσα στο σκοτάδι προς τα πάνω μας χωρίς φώτα», κατέθεσαν οι επιβάτες του περιπολικού, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο κυβερνήτης του σκάφους πραγματοποίησε κατάλληλο ελιγμό προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση. Τελικά το σκάφος «έξυσε» τη δεξιά πλευρά του περιπολικού. «Το άλλο σκάφος ακολουθούσε μια τρελή διαδρομή και έπεσε πάνω μας χωρίς φώτα», υποστηρίζει ο κ. Χαλκιώτης.

Το ταχύπλοο του ερασιτέχνη ψαρά με τις μηχανές στο φουλ ακολούθησε πορεία προς την ακτή όπου και εντοπίστηκε στις 22.30

του Σαββάτου. Από το σκάφος έλειπε μεγάλο τμήμα της πλώρης του, ενώ είχε ξεκολλήσει η τιμονιέρα.

Επιχείρηση έρευνας

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του ψαρά. Η σορός του άτυχου 44χρονου εντοπίστηκε χθες το πρωί από το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα σε θαλάσσια περιοχή σχεδόν 2,5 μίλια από την πόλη της Μυτιλήνης. Το πτώμα έφερε βαριά τραύματα στο κεφάλι.