O Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις και ο ΠΑΣ Γιάννινα που με αυτό το γκολ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0 μπορεί να ελπίζει ακόμη για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

Στις προηγούμενες ομάδες του, τη Λάρισα και τον ΠΑΟΚ, ο Μπακαγιόκο δεν ανανέωσε τη σύμβασή του με την αιτιολογία του «άσφαιρου», όμως χθες πέτυχε το γκολ που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για την ομάδα του και τουλάχιστον κράτησε ζωντανό το όνειρο για τους Γιαννιώτες. Μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα με τον Πανιώνιο και τον Λεβαδειακό, ο χθεσινός αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν «όλα ή τίποτα» για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που κατάφερε τελικά να πανηγυρίσει το τρίποντο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, σε φάση διαρκείας μπροστά στην εστία της Τρίπολης.

Ο δρόμος του ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα είναι βέβαια στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού από τα πέντε ματς που απομένουν τα τρία θα τα δώσει εκτός έδρας με Ολυμπιακό, Ηρακλή και Εργοτέλη, ενώ στο γήπεδό του θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο και την τελευταία αγωνιστική τον Παναθηναϊκό Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να κρατήσει καλά στην άμυνα και το κατάφερε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έχοντας ως πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Ντεγκρά, ο οποίος επέστρεψε κάτω από την εστία της ομάδας, όμως δυσκολεύτηκε να γίνει απειλητικός και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίξει μπάλα μόνος του, να πιέσει και τελικά να φτάσει στον στόχο του. Ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Μπαστία στο 75΄ για εκτός φάσης χτύπημα στον Καζναφέρη, οι γηπεδούχοι είχαν αντίπαλο το άγχος τους και τον τερματοφύλακα του Αστέρα, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις απέκρουσε με υπερένταση.

Δύο φορές ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο Ντεγκρά είχε άλλη άποψη.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το γκολ της λύτρωσης για τον ΠΑΣ. Από τη σέντρα του Καζναφέρη, ο Κούσας στόπαρε την μπάλα που κατέληξε στον Σαϊτιώτη, αυτός σούταρε και από την κόντρα επωφελήθηκε ο Μπακαγιόκο που με σουτ από κοντά νίκησε αυτή τη φορά τον Ντεγκρά (1-0).

●●● «Σε παιχνίδι όπου έπρεπε να νικήσουμε με 3-0 καταφέραμε τελικά να το πάρουμε στο τέλος», δήλωσε μετά το ματς ο Νίκος Αναστόπουλος.

●●● Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Βαγγέλης Βλάχος υπογράμμισε:«Συγχαρητήρια στους παίκτες που έπαιξαν σε αυτό τον βούρκο, ευτυχώς βγήκαν όλοι σώοι».