H συμπεριφορά του Τέρι και οι αποτυχημένες προσπάθειές του να προστατεύσει τον εαυτό του από τις συνέπειες των πράξεών του αποτελούν μία ακόμα μαύρη σελίδα στις ζωές των σύγχρονων ποδοσφαιριστών και βέβαια είναι σαφές πως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Πριν από τρία χρόνια άρχισα να «φιλτράρω» τις ζωές των WΑGs (σ.σ.: έτσι αποκαλούνται οι σύντροφοι των διάσημων Άγγλων ποδοσφαιριστών) γιατί σχεδίαζα να γράψω μία σειρά μυθιστορημάτων. Αυτά που ανακάλυψα συζητώντας με αυτές τις γυναίκες είναι σοκαριστικά και απογοητευτικά. Πολλές από αυτές ζούσαν μες στη μοναξιά και με τον φόβο τι θα πράξουν οι σύζυγοί τους όταν δεν είναι κοντά τους. Βρίσκονται σε διαρκή ανησυχία αν άλλες γυναίκες, οι ατζέντηδές τους, τα μίντια, οι ομάδες, ο ομοσπονδιακός προπονητής ακόμα και αυτοί που βρίσκονται κοντά τους προσπαθήσουν να τους αποσπάσουν απ΄ αυτές.
«Μία φορά ένας πρώην φίλος μου μού έστειλε απειλητικά γράμματα και ανησύχησα πάρα πολύ», μου λέει μία WΑG. «Ήθελα να το πω στον σύζυγό μου, αλλά έλειπε με την ομάδα και το είπα στον μάνατζέρ του. Με συμβούλευσε να μην πω τίποτα στον σύζυγό μου μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι. Ένιωθα πως η ασφάλειά μου ήταν λιγότερο σημαντική από έναν αγώνα».
«Μερικές φορές σκέφτομαι πως αν πεθάνω θα περιμένουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για να του το πουν. Ίσως είμαι παρανοϊκή, αλλά νιώθω ένα ασήμαντο πρόσωπο στη ζωή του συγκριτικά με το ποδόσφαιρο. Ελπίζω να αλλάξει όταν αποσυρθεί, γιατί όσο είναι ποδοσφαιριστής είμαι ένα τίποτα». Πολλά ζευγάρια ζουν μαζί ευτυχισμένα, αλλά είναι τέτοια η κουλτούρα του σπορ που απομονώνει τους παίκτες και οι σύζυγοί τους νιώθουν πως είναι αφοσιωμένοι περισσότερο στο ποδόσφαιρο παρά στην οικογένεια. Μεταξύ των WΑGs υπάρχει ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης και ένας ώμος για να κλάψουν. Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι πως παρά το γεγονός ότι οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι υποστήριξαν τον Γουέιν Μπριτζ που τον απάτησε η σύντροφός του με τον συμπαίκτη του Τζον Τέρι, οι WΑGs κράτησαν σιγή ιχθύος.
«Είναι δύσκολο να στηρίξεις δημόσια μία άλλη WΑG όταν ο σύζυγός της παραστρατεί, γιατί αν ο άνδρας της είναι φίλος του δικού σου άνδρα θα είναι προσβλητικό γι΄ αυτόν. Νιώθεις σαν να του λέει η ομάδα του “Πες της να το βουλώσει”. Δεν είναι ένα πεδίο που μπορείς να κάνεις σχόλια», λέει μία WΑG.
Ένα βράδυ βγήκα έξω με μερικές WΑGs και τους συζύγους τους και υπέστην σοκ από τον τρόπο συμπεριφοράς των κοριτσιών που κρέμονταν από τους παίκτες και προσπαθούσαν να τους παγιδεύσουν. Έμοιαζε με πόλεμο.
Όταν μία από τις WΑGS άφησε κενό το κάθισμά της δίπλα στον σύντροφο της για να πάει στην τουαλέτα τέσσερα χαρούμενα κορίτσια πήδηξαν στην κενή καρέκλα και άρχισαν να πολιορκούν τον παίκτη.
Ένα από τα κορίτσια πήγε στην τουαλέτα για να καθυστερήσει τη WΑG ώστε οι άλλες τρεις να πάρουν το τηλέφωνό του! Ήταν ομαδική δουλειά με στρατηγική. Είναι δύσκολο να μη λυπάσαι τις WΑGs υπό αυτές τις συνθήκες. Ειδικά όταν γνωρίζουν οι παίκτες πως αν παραστρατήσουν, ο κύκλος τους θα τους καλύψει και θα χρησιμοποιηθούν χρήματα για να πληρωθούν τα κορίτσια.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ
«Σκέφτομαι ότι αν πεθάνω θα περιμένουν τη λήξη του ματς για να του το πουν. Ελπίζω να αλλάξει όταν αποσυρθεί, γιατί τώρα αισθάνομαι ένα τίποτα», λέει σύζυγος διάσημου ποδοσφαιριστή
Να γιατί δεν θέλησα να παντρευτώ ξανά!
ρεπορτάζ: Γιώργος Νασμής
«Τ σουνάμι» προκάλεσε το σκάνδαλο της εξωσυζυγικής σχέσης του Τζον Τέρι με τη Βερόνικα Περονσέλ που έπληξε την άλλη άκρη του Ατλαντικού ρίχνοντας φως σε ένα καλά κρυμμένο μυστικό.
Με αφορμή την υπόθεση Τέρι, ο Αμερικανός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Έρικ Γουινάλντα αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ Τζον Χαρκς «κόπηκε» από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 δύο μήνες πριν από τους αγώνες γιατί διατηρούσε σχέση με τη σύζυγό του Έιμι!
Τα λεγόμενα του Γουινάλντα επιβεβαίωσε ο τότε προπονητής του, Στιβ Σάμπσον, ο οποίος ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή του που έγινε γνωστή εκείνη η ιστορία δώδεκα χρόνια μετά «γιατί ο κόσμος θα κατανοήσει καλύτερα τι είχε συμβεί στη διάρκεια της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο». Ο Σάμπσον που είχε δεχτεί σκληρή κριτική για την απόφασή του να διώξει τον αρχηγό και αργότερα απολύθηκε, πιστεύει πως η απόφασή του να κρύψει την αλήθεια ήταν η πιο σωστή. Ο Γουινάλντα δεν κατάφερε να ξεπεράσει εκείνη την ιστορία «και αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν παντρεύτηκα ξανά».
ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΕΡΙ!
Στη Βρετανία οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Τέρι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ οι Άγγλοι διασκεδάζουν την οικονομική κρίση με τα ανέκδοτα και τα αστεία που κυκλοφορούν για την υπόθεση. Η πέτρα του σκανδάλου Βανέσα Περονσέλ φέρεται στο παρελθόν να είχε σχέσεις με πέντε (!) άνδρες από την Τσέλσι και της άρεσε να την αποκαλούν «Το κορίτσι της Τσέλσι».
Τα ταμπλόιντ, τα ραδιόφωνα και τα blogs κατακλύζονται στο μεταξύ από τα αστεία και τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν για τον Τέρι. Παραθέτουμε μερικά από αυτά:
●●● Πριν από μία εβδομάδα αφαιρέθηκε το δίπλωμα του Τζο Κόουλ για υπερβολική ταχύτητα. Ο λόγος που έτρεχε; Έμαθε πως είναι παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του το αυτοκίνητο του Τέρι.
●●● Ο Τέρι φέρεται να έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής ομάδας. Οπότε ο Καπέλο τηλεφωνεί στον Μπριτζ και του ζητά να ψάξει να το βρει κάτω από το κρεβάτι του!
●●● Ποιο είναι το αγαπημένο τραγούδι του Τέρι; «Under Τhe Βridge».
Για πρώτη φορά παρατηρείται αντιστροφή του κλίματος υπέρ του Τέρι από συμπαίκτες αλλά και προπονητές. Ο βοηθός του Καπέλο Στιούαρτ Πιρς εξέφρασε την ελπίδα πως ο παίκτης θα παραμείνει αρχηγός.
Αργεντινοί, Βραζιλιάνοι και κακές ελληνικές παρέες
ρεπορτάζ: Κώστας Κοφινάς
Tο φιλμ «Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, περιέγραφε με πικάντικο τρόπο τις ατασθαλίες μέσα στον έγγαμο βίο και τα παρεπόμενά τους. Τώρα, στην Αγγλία παίζεται το έργο… «σεξ, αλήθειες και ποδόσφαιρο» με πρωταγωνιστή τον Τέρι και τον Μπριτζ. Κάνει θραύση! Άραγε, έχουμε στην ενδοχώρα τις δικές μας αντίστοιχες ιστορίες;
Οι φήμες χορεύουν όπως καλή ώρα πάλλονται δύο εραστές στο κρεβάτι. Και δεν είναι λίγα όσα ακούγονται για σχέσεις και ερωτικά χτυπήματα κάτω από την ίδια στέγη- την ίδια ποδοσφαιρική φωλιά!
Οι γνώστες των παρασκηνίων επιμένουν πως μια ωραία και δεμένη συντροφιά Βραζιλιάνων χάλασε και η ανδροπαρέα το φέρει βαρέως. Ο λόγος; Τα αρσενικά που ήταν στην ίδια ομάδα όχι μόνο ήταν κολλητοί, αλλά επηρέαζαν και άλλους συμπατριώτες τους από γειτονικές ομάδες της πρωτεύουσας. Αυτό θα πει αλληλεγγύη. Όλοι συνήθιζαν να παίζουν τον ρόλο των κυνηγών και τα λάφυρά τους ήταν γυναίκες εκπάγλου κάλλους! Ποιος τους βοηθούσε σε αυτό το γοητευτικό σπορ; Βετεράνος άσος επαρχιακής ομάδας! Μισός… Έλληνας πλέον μιλούσε τόσο καλά τα ελληνικά ώστε ξεχώρισε και τα ταλέντα του πενταγράμμου. Με άνεση θα διεκδικούσε θέση στην επιτροπή του Χ-Factor!
Πώς να μην έπεσε… βαριά κατάθλιψη και πώς να μην προκύπτουν νευράκια και κακή αγωνιστική συμπεριφορά σε μια ομάδα;
Ο ΞΑΝΘΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Παλαιότερα, στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, ήρθε στην Ελλάδα άσος ολκής από κεντροευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στα ντουζένια του που λένε! Να πέφτουν και τα… τσιμέντα συγκεκριμένου γηπέδου, όπως θα τόνιζε μια (προπονητική) ψυχή. Η πρώτη φωτογραφία του ξανθομάλλη παίκτη που κυκλοφόρησε στις εφημερίδες ήταν παρέα με τη σύζυγό του. Το καυτό μίνι της κυρίας εκτόξευσε τον υδράργυρο πάνω από τον καύσωνα εκείνου του Ιουλίου. Τότε πρωτομπήκαν τα μοντέλα στη ζωή του ποδοσφαίρου και το εγχώριο σταρ σίστεμ είδε το ποδόσφαιρο με μια (τρίτη) ματιά… Ο μέσος αγωνίστηκε έναν χρόνο με σχετική επιτυχία, το δαντελένιο του στυλ άρεσε αρκετά, αλλά μετά την αποχώρησή του η στενοχώρια αφορούσε το «αντίο» της σαγηνευτικής κοπελιάς…
«GΙVΕ ΜΕ Α ΚΙSS»
Επιστροφή στο σήμερα: ισχυρή ΠΑΕ παραπαίει, ορισμένοι παίκτες εξωθούνται να σταματήσουν τον δανεισμό τους, ωστόσο αυτό σε τίποτα δεν τούς εμποδίζει να πνίγουν τον πόνο τους στο ποτό. Μεσούσης της περασμένης εβδομάδας, τριπλέτα Αργεντινών εθεάθη σε κέντρο της Πολιτείας. Πάντως, οι ωτακουστές είχαν να λένε για τα μαθήματα αγγλικής γλώσσας και τα «give me a kiss» που εκστόμιζε ένας εξ αυτών! Υποθέτουμε ότι στο έτερο ήμισυ μιλά στη μητρική τους γλώσσα…
Άλλη ιστορία θρυλείται πως έγινε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90. Αλλοδαπός άσος από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, λέγεται πως έκανε… περίεργες επισκέψεις σε σπίτι συμπαίκτη του! Τελικά, ο μέσος με το ξανθό μαλλί και το ατίθασο στυλ έφυγε γρήγορα γρήγορα, μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ιστορίες. Και όχι μόνον σε τέτοιες…
Φυσικά, από τα πλέον γνωστά στους ποδοσφαιρικούς κύκλους είναι τα ξενύχτια που έκαναν παίκτες της ΑΕΚ σε παλαιότερες εποχές, με την οικονομική ανέχεια να αναγκάζει τους διοικητικούς να επιλέγουν για κατάλυμα ξενοδοχείο που φιλοξενούσε ζευγάρια! Οι φήμες επιμένουν πως όλοι έμεναν ξάγρυπνοι και όχι επειδή παρακολουθούσαν τακτική σε πίνακα… Διαφορετικές εικόνες ζητούσαν να δουν με μπόλικη αγωνία. Τη δε στιγμή που τους πήρε χαμπάρι ο (αυστηρός) τεχνικός, ένας παίκτης έκανε… σάλτο (!) για να μην τον τσακώσουν… Πάλι καλά που δεν τραυματίστηκε!






