«Εν μέσω οικονομικής κρίσης θα πρέπει οι άνθρωποι να συμβιβαστούν ακόμα και για το ρεβεγιόν», λέει στα «ΝΕΑ» ο στυλίστας κ. Στέφανος Μάλαμας. «Η λάμψη, η γοητεία και η ομορφιά, δεν συνοδεύονται απαραίτητα με υψηλές τιμές. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα πολλά αξεσουάρ. Οι γυναίκες νομίζω πως θα πρέπει να φορέσουν ψηλά τακούνια και να επιλέξουν να χτενίσουν τα μαλλιά τους πάνω. Θα πρέπει τις γιορτινές μέρες να αισθανθούμε πρίγκιπες και πριγκίπισσες και να ζήσουμε το δικό μας παραμύθι, χωρίς όμως υπερβολές», επισημαίνει.


«Oι προτάσεις για τις βραδινές γιορτινές εμφανίσεις είναι συνήθως εκθαμβωτικές με το βελούδο, το σατέν και τη δαντέλα να κυριαρχούν. Όμως μην αγοράσετε ό,τι πιο εκκεντρικό και αστραφτερό βρείτε μπροστά σας. Διαλέξτε την ασφαλή οδό της απλότητας για να μην είστε σαν ένα κινούμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο!», λέει η ενδυματολόγος κ. Δέσποινα Τζόβα.

Οι τιμές στα εμπορικά καταστήματα είναι μειωμένες συγκριτικά με πέρυσι και οι καταναλωτές το επιβραβεύουν με την αυξημένη κίνηση των τελευταίων ημερών στο κέντρο της Αθήνας. Η μείωση των τιμών στα ρούχα είναι περισσότερο αισθητή στα γυναικεία παρά τα ανδρικά. Λαμπερά φορέματα και γυναικεία σύνολα αρχίζουν από 40 ευρώ, ενώ τα κουστούμια από 200 ευρώ. Όπως λένε οι ειδικοί, για τους άνδρες οικονομικότεροι είναι οι συνδυασμοί σακακιών και παντελονιών που αρχίζουν από 100 και 40 ευρώ αντίστοιχα.

«Μαύρο, ασημί, χρυσό, καφέ και μοβ είναι τα χρώματα του φετινού ρεβεγιόν», λέει η κ. Νία Χινιτζίδου, υπεύθυνη καταστήματος με γυναικεία ρούχα στο Σύνταγμα. Την ίδια άποψη έχουν και οι περισσότεροι έμποροι και πωλητές που προβάλλουν στις βιτρίνες τους εορταστικά σύνολα σε αυτά τα χρώματα. «Το κόκκινο έχει υποχωρήσει αισθητά από τα γυναικεία αμπιγέ σύνολα, αλλά μία κόκκινη γραβάτα σε ένα ανδρικό κουστούμι είναι η χαρακτηριστική πινελιά του φετινού ρεβεγιόν για το ισχυρό φύλο», προσθέτει, ενώ ο στυλίστας κ. Στέφανος Μάλαμας προτείνει παπιγιόν αντί γραβάτας.

Νοικιάστε το… αντικείμενο του πόθου σας


ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ της υψηλής ραπτικής που δεν μπορούν να κάνουν ρεβεγιόν χωρίς καινούργια- «σινιέ»- ρούχα, ακόμα κι αν δεν τα αντέχει ο προϋπολογισμός τους, μπορούν να νοικιάσουν σε πολύ φθηνότερη τιμή το… αντικείμενο του πόθου τους. «Τα ρούχα που έχει το κατάστημα είναι όλα φίρμες. Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες να φορέσουν ρούχα γνωστών οίκων μόδας χωρίς να τα πληρώσουν τόσο όσο στοιχίζουν», υποστηρίζει η κ. Μαριέττα Μίχα, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Βe a Celebrity (Γίνε Φίρμα). «Ενοικιάζουμε τα ρούχα, αφού συζητήσουμε με την πελάτισσα σε ραντεβού μαζί της, από τρεις μέρες μέχρι μία εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, ένα φόρεμα που κοστίζει πάνω από 1.000 ευρώ οι γυναίκες μπορούν να το φορέσουν σε μια έξοδο τους με πολύ λιγότερα χρήματα. Επιπλέον, καθώς όλοι μας απευθυνόμαστε τις περισσότερες φορές στον ίδιο φιλικό μας κύκλο θέλουμε όταν βγαίνουμε να φοράμε κάτι διαφορετικό και όχι κάτι που γνωρίζουν ήδη. Αυτή τη δυνατότητα προσφέρει το συγκεκριμένο κατάστημα», τονίζει η κ. Μίχα.

Τα αγαπημένα χτενίσματα

Η γιορτινή εμφάνιση δεν έγκειται μόνο στη σωστή επιλογή των ρούχων και αξεσουάρ. Απαραίτητη προσοχή δίνουν όλοι στη φροντίδα των μαλλιών και του σώματος. «Αν και φέτος η τάση της μόδας είναι κοντά μαλλιά για γυναίκες και άνδρες, οι κότσοι, ανέμελοι ή σε χαμηλό σινιόν, είναι από τα αγαπημένα χτενίσματα για ρεβεγιόν», λέει η κομμώτρια κ. Ελένη Μούγκουλη. «Για τις γυναίκες με μαλλιά μεσαίου μήκους είναι καλύτερο ένα ανέμελο χτένισμα με μπούκλες ή κυματιστά με σίδερο. Το φετινό χρώμα είναι το σοκολά».