ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ περίεργο, πρέπει να παραδεχθούμε ότι η κρίση δεν φέρνει μόνο γκριμάτσες. Προσφέρεται σε κάποιους για να δείξουν πρόσωπο, αλλά να μη χάσουν και την ευκαιρία.

Η ΔΕΗ για παράδειγμα έχει να κόψει το ρεύμα, για ώρες, στις γειτονιές κάμποσο καιρό τώρα, σε σημείο που οι καταναλωτές κάνουν τον σταυρό τους για το θαύμα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι, μέσα στο γενικότερο ζόρι, έστω και αν μόνο μία μονάδα προστέθηκε στο δίκτυο, περισσεύει ρεύμα αφού έχει πέσει η ζήτηση επειδή στη βιομηχανία έχουν κοπεί οι διπλοβάρδιες. Έτσι, για την ώρα, φτάνει το ηλεκτρικό για τα σπίτια.

Έτσι και η καινούργια διοίκηση περνάει πράσινες επιλογές, άσχετα πόσο θα ανεβούν τα τιμολόγια με αυτές και χωρίς υποχρεωτικές εφεδρείες στο δίκτυο.

Ταυτόχρονα και οι ιδιώτες περιμένουν στη γωνία με μονάδες Ι.Χ., εισαγωγές και Ανανεώσιμες, για να μπουν αμέσως στην αγορά. Τώρα, μάλιστα, που οι τιμές στο ρεύμα θα πιάσουν έτσι την ανηφόρα και θα φτιαχτούν με κρατικό χρήμα και τα καλώδια στα νησιά, για να μη σβήνει το ηλεκτρικό μόλις κόβει ό αέρας.

Στα καύσιμα, η μοιρασιά στην αγορά μάλλον κλείνει, με τα σημεία πώλησης να ξαναμοιράζονται ανάμεσα στους μεγάλους και με τη βούλα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και την τιμή στην αντλία να μένει εκεί στο ύψος της, ανεξάρτητα πόσο κάνουν κάθε φορά το βαρέλι και το διύλιστρο.

Στα ράφια, γάλα, γιαούρτι και όλα τα απαραίτητα για το τραπέζι και το σπίτι φτιάχνουν τον δικό τους τιμάριθμο, που παρά την κρίση σκαρφαλώνει, έτσι που το «δώρο» τελειώνει από τώρα.

Υπάρχει βέβαια και η κουβέντα για το Ασφαλιστικό, εκεί στα απόνερα για το έλλειμμα, στην οποία το κεφάλαιο προσέρχεται αμέσως, όπως δηλώνει, χωρίς προκατάληψη και αναζητώντας συναίνεση.

Λες και πρόκειται να πληρώσουν.

ΥΓ: Έστω την κρίση...

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από