ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Με εκτελεστή τον Στέφανο Ναπολεόνι ο Λεβαδειακός πέρασε με σημαντική νίκη(0-2) από την Κομοτηνή κόντρα στον φλύαρο και άσφαιρο Πανθρακικό. Οι νικητές ενίσχυσαν τις ελπίδες τους στη μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν στον βυθό της βαθμολογίας με μόλις έναν βαθμό στο ενεργητικό τους.

Μάλιστα ο προπονητής του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ, αποδέχθηκε ότι ο στόχος της ομάδας του δεν εξαρτάται πλέον από τους παίκτες του. Πάντως, ο ίδιος δεν πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ασφαλής στη θέση του, καθώς στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ σήμερα θα συζητηθεί και το δικό του μέλλον στον Πανθρακικό. Η διοίκηση αναμένεται να δείξει την πόρτα της εξόδου και σε άλλους παίκτες, όπως έκανε προ ημερών με τους Νουόκο και Νίματς. Οι κακές επιλογές των ακριτών είχαν αποτέλεσμα και τη χθεσινή εικόνα του Πανθρακικού.

Στο πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά το γκολ έβαλε ο Λεβαδειακός. Στο 24΄ ο Μπάρκογλου έβγαλε τον Ναπολεόνι έξυπνα στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού. Ο Ιταλός αντέδρασε ψύχραιμα και με πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1).

Ο Ναπολεόνι ξαναχτύπησε (0-2) στο 55΄, όταν σκόραρε για δεύτερη φορά χθες με ψηλοκρεμαστό πλασέ.

Το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού κλόνισε ψυχολογικά τους παίκτες του Πανθρακικού, οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με μακρινό σουτ του Ρομπέρ στο 69΄. Ο Στρατηλάτης εξουδετέρωσε με εντυπωσιακή επέμβαση.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα συνοδεύτηκε με αποδοκιμασίες των φίλων του Πανθρακικού. Στην αίθουσα Τύπου ο Κίκε Ερνάντεθ παρουσίασε το συναδελφικό πρόσωπό του. «Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να πω ότι συμπονώ τους παίκτες του Πανθρακικού. Φέτος η τύχη δεν είναι με το μέρος τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο για τον Πανθρακικό να παίξει ποδόσφαιρο. Ως προπονητής τούς καταλαβαίνω απόλυτα. Κατανοώ την κατάστασή τους» είπε ο προπονητής του Λεβαδειακού και πρόσθεσε: «Μετά την ήττα μας στην Ξάνθη, επιδιώξαμε και αλλάξαμε το παιχνίδι μας.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Ελπίζω να έχουμε ανάλογη πορεία στην εξαιρετικά δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει».

Καταβεβλημένος ο Καρτιέ τόνισε: «Μετά το 2-0 ζήσαμε μία κατάσταση την οποία δεν μπορέσαμε να αναστρέψουμε. Προτού δεχθούμε τα δύο γκολ είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν τα καταφέραμε. Παρουσιάστηκε ξανά το πρόβλημα που έχουμε στο σκοράρισμα. Δυστυχώς, δεν έχουμε τους παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή η Καβάλα». Καταλήγοντας αναφέρθηκε στον στόχο της ομάδας με δεδομένο την πολύ φτωχή βαθμολογική συγκομιδή της. «Το μέλλον μας δεν είναι στα χέρια μας. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να μείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας και να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια» είπε ολοκληρώνοντας ο προπονητής του Πανθρακικού.