Έπειτα από ένα χορταστικό δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος πέτυχε την τρίτη νίκη του φέτος (2-1 τα Γιάννινα) και πήρε πολύτιμη βαθμολογική ανάσα, αφού έφθασε τους 13 πόντους και ισοβαθμεί πλέον στην 11η θέση του πίνακα της Σούπερ Λίγκας με τη Λάρισα (που έχει ένα ματς λιγότερο). Το παιχνίδι ήταν κάκιστο στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάλη- ψη το θέαμα βελτιώθηκε. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0, αλλά μετά την μείωση του σκορ στο 77΄ από τον ΠΑΣ τους κυρίευσε το άγχος ενός νέου στραβοπατήματος με αποτέλεσμα να κλειστούν στην άμυνά τους.

Το πρώτο 45λεπτο, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν αποκαρδιωτική. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, με πολλές λάθος πάσες χωρίς δύναμη, πάθος και φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως μια ανεπιτυχής προσπάθεια του Τζάνη να «κρεμάσει» τον Μιχαηλίδη και μια ενέργεια του Περόνε να βγει τετ α τετ, την οποία όμως πρόλαβε ο Ελευθερόπουλος, ήταν οι δύο φάσεις-άλλοθι του πρώτου μέρους.

Οι δύο αυτές φάσεις δημιουργήθηκαν πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο και τα υπόλοιπα 35 λεπτά του ημιχρόνου λειτούργησαν σαν το καλύτερο χαλαρωτικό πριν από τον… ύπνο. Και όλα αυτά ενώ σε λίγα χιλιόμετρα, στο «Γ. Καραϊσκάκης» η αδρεναλίνη χτυπούσε κόκκινο.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην. Στο 57΄ από ωραία σέντρα του Σαρμιέντο ο Μπρίτο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ελευθερόπουλο (1-0). Και 7 λεπτά αργότερα ο Αναστασάκος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ των αμυντικών του ΠΑΣ και όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο πάσαρε στον Περόνε για το 2-0. Ο Γιώργος Παράσχος έριξε τους Σαϊτιώτη και Μπακαγιόκο στο παιχνίδι για την ανατροπή, το μόνο όμως που κατάφερε ήταν το γκολ της τιμής με τον Ντιμπαλά στο 77΄.

ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Ο ΠΑΣ βρίσκεται πλέον στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μετά το τέλος του ματς, οι Γιαννιώτες τα είχαν με τον διαιτητή Παπασταμάτη και εν μέρει οι διαμαρτυρίες τους είναι δικαιολογημένες. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου, που είπε: «Χωρίς να υπάρχει ίχνος δικαιολογίας για την ήττα σε αυτά που θα πω, πρέπει να τονίσω πως τον καθοριστικότερο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα τον είχε ο Παπασταμάτης. Αν είχε δείξει την δεύτερη κίτρινη στον Αποστολόπουλο στο πρώτο μέρος, αν είχε τιμωρήσει τον Μπαζίνσκι, τότε ο Ατρόμητος θα έπαιζε με 10 παίκτες. Ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη ξεκινήσαμε δυνατά, αλλά μετά το γκολ χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Πρέπει να προστατευτούμε. Έχει παραγίνει το κακό με τη διαιτησία».

Ο Γιώργος Δώνης δεν συμμερίστηκε τις απόψεις του Παράσχου για τη διαιτησία, για την οποία είπε πως «ήταν άψογη και δεν επηρέασε» και πρόσθεσε: «Είναι σημαντική νίκη. Στα δύο προηγούμενα ματς φθάσαμε πολύ κοντά στο τρίποντο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήμασταν καλύτεροι ειδικά μετά το 30ό λεπτό, δημιουργήσαμε φάσεις και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς εύκολα. Πάλι όμως θυμηθήκαμε τις κακές μας συνήθειες, χάσαμε ευκαιρίες, κάναμε ένα λάθος και δεχθήκαμε γκολ, αλλά ευτυχώς κρατήσαμε τη νίκη».