«Θυμάμαι ήμουν 16 ετών και ήδη είχα κάνει τον πρώτο μου φόνο. Την πρώτη φορά που το έκανα ήμουν λίγο νευρικός. Αλλά με τον καιρό για μένα έγινε κάτι κανονικό». Ο Γκαετάνο Γκράντο γεννήθηκε και ανδρώθηκε στη μεγαλύτερη και πιο γνωστή εγκληματική οργάνωση στον κόσμο. Σκότωσε, εκβίασε, κήρυξε τον πόλεμο στον μεγαλύτερο Νονό της Σικελίας, συνελήφθη και καταδικάστηκε ως μέλος της Μαφίας. Για την ιταλική Δικαιοσύνη είναι ένας «συνεργάτης», ένας «μετανοημένος μαφιόζος», για τους φίλους του είναι ένας «άνδρας τιμής», για τους εχθρούς του ένας ζωντανός νεκρός. Ο Γκαετάνο Γκράντο, σε ηλικία 66 ετών, μιλάει στην αυριανή «Εμπόλεμη ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη (Μega, 23.15) και αποκαλύπτει τα μυστικά της Κόζα Νόστρα.

Έναν χρόνο μετά την πρώτη επαφή με τις ιταλικές αρχές και τη δικηγόρο του Γκαετάνο Γκράντο, ο επικεφαλής του Προγράμματος Προστασίας Μαρτύρων συμφώνησε να μεταφέρει τον μαφιόζο σε μυστική τοποθεσία με σκοπό την πρώτη του συνέντευξη. Η συνάντηση έγινε τον περασμένο Ιούνιο σε διαμέρισμα της αστυνομίας στη Ρώμη και η συνομιλία κράτησε σχεδόν έξι ώρες. Σήμερα, ο Γκαετάνο Γκράντο ζει σε κατ΄ οίκον περιορισμό και υπό αστυνομική προστασία σε άγνωστη τοποθεσία. Οι αρχές φοβούνται ότι η Μαφία, αν βρει την ευκαιρία, θα του κλείσει το στόμα για πάντα.

Η συνέντευξή του στον Σωτήρη Δανέζη και την Αναστασία Μουμτζάκη, στην «Εμπόλεμη Ζώνη», είναι η πρώτη και μοναδική δημόσια εξομολόγησή του.