Στην απόρριψη των αιτήσεων του Δημάρχου Περάματος Ι. Γλύκα, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Δοκίμων και Μονίμων Λιμενεργατών, για την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμένος Πειραιώς, κατέληξε -σύμφωνα με πληροφορίες- η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, υιοθέτησε την εισήγηση της συμβούλου Επικρατείας Ευαγγελίας Νίκα, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης των αιτήσεων λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος.

Η κ.Νίκα ειδικότερα είχε υπογραμμίσει ότι οι αιτιάσεις του δημάρχου Περάματος δεν αφορούν ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου και πως, ως εκ τούτου, δεν έχει έννομο συμφέρον προβολής τους. Ως προς τις αιτήσεις των συνδικαλιστών, η εισηγήτρια είχε τονίσει ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον να ζητούν την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμένα, καθώς η μεταβολή του καθεστώτος δεν προκαλεί μεταβολές στο εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων, ούτε στους όρους απασχόλησης.