Θρήνος επικρατεί στην οικογένεια του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και της Λάρισας. Ο 31χρονος επιθετικός της ΑΕΛ άφησε την τελευταία του πνοή στις 03:30 τα ξημερώματα.

Επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου του δεν έχει εκδοθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γνωστός ποδοσφαιριστής αισθάνθηκε ξαφνικά δύσπνοια. Η γυναίκα τουκάλεσε ασθενοφόρο, αλλά άφησε«έσβησε»πριν προλάβει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τα αίτια θανάτου αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο, Τρίτη, οπότε και θα γίνει η νεκροψία και η νεκροτομή στη σορό του άτυχου αθλητή.

Ο Μεξικανός άσος που φέτος μεταγράφηκε στην ομάδα της Θεσσαλίας την ώρα που κοιμόταν ένιωσε δυσφορία και την ώρα που διακομιζόταν στο νοσοκομείο εξέπνευσε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Μεξικό ο Ντε Νίγκρις πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Στο Μεξικό που είναι και η πατρίδα του ποδοσφαιριστή αμέσως έγινε πρώτο θέμα η είδηση του θλιβερού γεγονότος με τον εκπρόσωπο της Μοντερέι, (ήταν η ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του το 1999), Εβεράρδο Βαλντέζ να ανακοινώνει τον θάνατο του Ντε Νίγκρις και να τονίζει ότι γνωρίζει λίγα πράγματα για το περιστατικό. Επίσης έδωσε τα συλληπητήρια του στην οικογένεια του παίκτης της ΑΕΛ.

Παγκόσμια συγκίνηση

Ο αιφνίδιος θάνατος του Αντόνιο Ντε Νίγκρις έχει σοκάρει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Η είδηση του θανάτου του έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Πολλά τα δημοσιεύματα στην πατρίδα του, το Μεξικό, την Ισπανία, αλλά και την Τουρκία, όπου αγωνιζόταν πριν έρθει στην Λάρισα.

Συγκεκριμένα:

La Jornada (Μεξικό): «Ο μεξικανός ποδοσφαιριστής, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, πέθανε την Κυριακή το βράδυ, αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ηλεκτρονικό τύπο, ο παίκτης έπαιζε στη Λάρισα και πέθανε ξαφνικά σπίτι του».

Reuters Λατινικής Αμερικής: «Ο μεξικανός επιθετικός, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, πέθανε σε ηλικία 31 ετών από καρδιακή προσβολή στην Ελλάδα, όπου έπαιζε στη Λάρισα. Ο ‘Τάνο’ φέρεται να πέθανε στον ύπνο του».

Goal.com: «Ο μεξικανός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής πέθανε την Κυριακή από καρδιακή προσβολή. Ο 31 ετών παίκτης άνηκε στο ρόστερ της Λάρισας».

Milliyet (Τουρκία): «Μετά την είδηση του θανάτου του τερματοφύλακα Ρόμπερτ Ένκε, ακολούθησε αυτή του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γκαζιάντεσπορ, της Νιούκαστλ και της Άνκαρασπορ πέθανε χθες από καρδιακή προσβολή. Η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η Λάρισα, στην οποία ήταν συμπαίκτης του Τουμέρ Μετίν».

Elvillarreal.com (Ισπανία): «Ο μεξικανός παίκτης, που είχε φορέσει το 2003 την κίτρινη φανέλα (σ.σ.: της Βιγιαρεάλ) πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 31 ετών. Ο παίκτης ήταν στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος στη Λάρισα, η οποία τον απέκτησε φέτος το καλοκαίρι από την Άνκαραγκουτσου. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο θάνατός του διαπιστώθηκε ότι οφείλεται σε καρδιακή προσβολή, που υπέστη στον ύπνο του».

CNN Τουρκίας: «Ο πρώην παίκτης της Ανκαρασπορ και της Νιούκαστλ, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, πέθανε από καρδιακή προσβολή. Μετά τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Ένκε, ακολούθησε αυτή τη Ντε Νίγκρις που είχε αγωνιστεί στο τουρκικό πρωτάθλημα. Η τελευταία εμφάνιση που φόρεσε ήταν αυτή της Λάρισας, στην οποία ήταν συμπαίκτης με τον Τουμέρ Μετίν».