Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της επιτροπής πανδημίας γρίπης στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης υπέβαλλε ο παθολόγος Στρατής Πλωμαρίτης, ο οποίος διαφωνεί με τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού εναντίον του ιού Α(Η1Ν1)ν.

Ο κ. Πλωμαρίτης, ο οποίος έχει εξειδίκευση στις λοιμώξεις, τόνισε μιλώντας στα ΝΕΑ ότι δεν έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, γι΄ αυτό αισθάνεται την υποχρέωση να παραιτηθεί από τη θέση του.

«Άκουσα με προσοχή την επιχειρηματολογία και παρακολούθησα την ενημερωτική ημερίδα (σ.σ. έγινε την περασμένη εβδομάδα), αλλά δεν πείσθηκα. Θα ήταν λοιπόν αντιδεοντολογικό και ανήθικο να προτρέπω στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο», είπε.

Ο κ. Πλωμαρίτης ενίσταται κυρίως για το κατά πόσον έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο. «Οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες λένε ότι όλα θα φανούν από τη χρήση του. Αυτό σημαίνει πως είναι ένα φάρμακο πειραματικό και δεν μπορούμε να πειραματιστούμε με το σύνολο της κοινωνίας. Άλλωστε, ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία φυσικού, μαζικού εμβολιασμού από τη γρίπη, υπό την έννοια ότι “κολλάμε” τον ιό και δημιουργούμε αντισώματα», τόνισε.