Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για τα νούμερα που παρουσίαζε η ελληνική πλευρά στην Κομισιόν σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας.

Ο κ. Πεταλωτής, διευκρίνισε ότι προέχει το πόρισμα της Ανεξάρτητης Επιτροπής, η οποία καταγράφει ήδη όλα τα δεδομένα.

«Είναι λογικό ότι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν. Ήδη υπάρχει απόφαση του υπουργού Οικονομικών για ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να αναδείξει πού υπάρχουν ευθύνες, έτσι ώστε το πόρισμά της να διαβιβαστεί στη Βουλή και να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της».

Διευκρίνισε δε, ότι η εν λόγω επιτροπή δεν συστάθηκε ύστερα από απαίτηση της Κομισιόν και υπογράμμισε ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρει ένας απλός καταλογισμός ευθυνών, αλλά η αξιοπιστία της χώρας».

Ο κ. Πεταλωτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής «από τη στιγμή που έχουν έρθει στοιχεία στη Βουλή ότι υπάρχουν προσωπικές ευθύνες για την πολύ μεγάλη ζημιά, που γίνεται στην ελληνική πολιτεία, με την εσκεμμένη απόκρυψη στοιχείων». Τόνισε, ωστόσο, ότι είναι θέμα της Βουλής.

«Δεν υπάρχει καμία άλλη σκοπιμότητα πολιτική, πέρα από το να αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη και η αλήθεια», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ πρόσθεσε πως «αν υπάρχει θέμα καταλογισμού ευθυνών, το πόρισμα θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, προκειμένου να αξιολογηθεί από την ίδια τη Βουλή».

Σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «η κρίση είναι ευκαιρία για πολύ μεγάλες ανατροπές στο κράτος και την οικονομία».