Κόπηκε απότομα χθες το απόγευμα το νήμα της ζωής του τερματοφύλακα της εθνικής Γερμανίας και του Αννόβερου Ρόμπερτ Ένκε και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν προς την αυτοκτονία!

Την τραγική είδηση του θανάτου του 32χρονου πορτιέρο μετέδωσε ο πρόεδρος του Αννόβερου Μάρτιν Κιντ, ενώ αργότερα εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως όλα τα στοιχεία καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο Ένκε αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στην περιοχή Νόισταντ αμ Ριμπενμπέργκε.

Πριν από τρία χρόνια ο τερματοφύλακας του Αννόβερου είχε χάσει τη δίχρονη κόρη του Λάρα που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια. Πρόσφατα ο Ρόμπερτ Ένκε και η σύζυγός του Τερέζα υιοθέτησαν ένα κοριτσάκι που είναι σήμερα οκτώ μηνών. Ο Ένκε είχε επιλεγεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιοακίμ Λεβ να αγωνιστεί στα τρία τελευταία παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ του 2010 αλλά στάθηκε άτυχος καθώς προσβλήθηκε από μυστηριώδη λοίμωξη και αποκλείστηκε. Ωστόσο ο Λεβ υπολόγιζε στις υπηρεσίες του και τον προόριζε για βασικό τερματοφύλακα της Γερμανίας στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική. Τελευταία φορά είχε αγωνιστεί με τα «πάντσερ» στις 12 Αυγούστου εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Δεν έχουμε λόγια να εκφραστούμε», ήταν η πρώτη δήλωση του μάνατζερ της εθνικής Γερμανίας Όλιβερ Μπίρχοφ, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Τέο Ζβάνζινγκερ εξέφρασε τη θλίψη και τη συμπαράστασή του στη σύζυγό, την οικογένεια και τους συγγενείς του. Εκτός του Αννόβερου είχε αγωνιστεί ακόμα με τις Γκλάντμπαχ, Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα, Φενερμπαχτσέ και Τενερίφη. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΡΕΑΛ

Η Αλκορκόν ολοκλήρωσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου αποκλείοντας από το κύπελλο την πλουσιότερη ομάδα του κόσμου, Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα (4-0) καθώς νίκησε με το φτωχό 1-0.