Όποιος αγαπάει την ΑΕΚ να έρθει στο γήπεδο, ήταν το κάλεσμα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα της Ένωσης με την ΜΠΑΤΕΜπορίσοφ (22.05 ΑΝΤ1). Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» δήλωσε ότι η Ένωση θα παίξει με αποκλειστικό στόχο τη νίκη στο σημερινό ματς, ανοικτά και επιθετικά, αφού δεν έχει άλλη επιλογή.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει πάρει τις αποφάσεις του για τους έντεκα που θα ξεκινήσουν το ματς, είπε: «Η εντεκάδα είναι έτοιμη. Και η ψυχολογία θα είναι έτοιμη. Πιστεύω ότι οι παίκτες θα ξεχάσουν γρήγορα αυτά που έχουν γίνει. Στο τελευταίο ματς είδαμε ότι έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Αν και έχουμε απουσίες οι παίκτες θα προσπαθήσουν, θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια όπως σε όλα τα ματς στην Ευρώπη για να πάρουμε τη νίκη».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της απουσίας του από τον πάγκο, έδειξε αμηχανία: «Δεν ξέρω τι θα κάνω, πώς θα φωνάζω, θα σας πω μετά το παιχνίδι».

Ο τεχνικός της Ένωσης περιμένει τη βοήθεια του κόσμου: «Ο κόσμος αγαπά και στηρίζει την ομάδα. Πάντα λοιπόν πρέπει να βοηθούν στο γήπεδο τους παίκτες. Πρέπει να έρθουν και όποιος την αγαπά θα είναι στο γήπεδο». Να σημειώσουμε ότι μέχρι χθες είχαν προπωληθεί μόνο 50 εισιτήρια!

Ο Ντούσκο γνωρίζει την ΜΠΑΤΕκαι περιμένει να αγωνιστεί επιθετικά: «Η Μπάτε δεν έχει άλλη επιλογή. Και οι δύο ομάδες πιστεύω ότι θα παίξουν ανοικτά για τη νίκη».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο Μπάγιεβιτς δεν διαθέτει αυτήν τη στιγμή ούτε έναν ετοιμοπόλεμο κεντρικό αμυντικό και έτσι θα ξεκινήσει αύριο στο ματς με δίδυμο ανάγκης. Οι Μαϊστόροβιτς, Άρτσε, είναι τιμωρημένοι όπως και ο δεξιός μπακ Αραούχο. Ο Αλεξόπουλος είναι ανέτοιμος όπως και ο Άλβες. Έτσι τη λύση θα δώσει δίδυμο έκτακτης ανάγκης. Ο ένας από τους δύο θα είναι ο Σάνελ Γιάχιτς και ο άλλος θα επιλεχτεί μεταξύ των Ενσαλίβα και Γκέντσογλου.

Η πιθανή εντεκάδα της ΑΕΚ είναι: Ο Σάχα κάτω από τα δοκάρια, ο Γεωργέας δεξιά στην άμυνα, ο Καράμπελας αριστερά. Ο Γιάχιτς με έναν εκ των Γκέντσογλου, Ενσαλίβα, με τον πρώτο να είναι ο πιο πιθανός. Αμυντικοί χαφ θα είναι ο Καφές με τον Ενσαλίβα ή τον Γιαχάγια, αν ο Καναδός αγωνιστεί στην άμυνα. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Σκόκο, αριστερά ο Μαντούκα και στην επίθεση οι Μπλάνκο και Νέμεθ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισραηλινός Αλόν Γιέφετ και βοηθοί του οι Σάμουελ Στέιφ, Σάμπαϊ Ναμίας. Πρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Μενάσε Μασία και Χαΐμ Γιάκοβ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΕΑΣ

Ο Νίκος Γεωργέας, δήλωσε: «Οι αλλαγές είναι αναγκαστικές, η ομάδα έχει καλούς παίκτες. Είμαστε πολλοί αμυντικοί ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι θα πάμε καλά στην άμυνα για να πάρουμε κάτι θετικό».

Όταν ρωτήθηκε για την «γκίνια» απάντησε: «Παίζουμε καλή μπάλα, η ομάδα χάνει πολλές ευκαιρίες. Αυτός ο θεσμός είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Η ψυχολογία παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε και να πάμε καλύτερα».

Σε ό,τι αφορά τις αποδοκιμασίες, ανέφερε: «Πιστεύω ότι με μία νίκη θα φτιάξουν τα πράγματα».

Τέλος, αναφερόμενος στις διοικητικές εξελίξεις, είπε: «Τόσα χρόνια στην ΑΕΚ έχω ακούσει πολλές φορές ότι θα αλλάξει η διοίκηση και δεν έχει γίνει τελικά. Εμείς πρέπει να παίζουμε όσο μπορούμε καλύτερα».

ΟΙ ΛΕΥΚΟΡΩΣΟΙ

Ο Βίκτορ Γκοντσαρένκο δήλωσε: «Δεν μπορώ να πω ότι θα παίξουμε επιθετικά. Αυτό που σκεφτόμαστε και θα είναι ο στόχος μας θα είναι η νίκη».

Ο Λιχτάροβιτς, τόνισε: «Θεωρώ ότι η ατμόσφαιρα στην ομάδα μας είναι καλή, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

Πιθανή εντεκάδα της Μπάτε Μπορίσοφ είναι η: Βερέμκο, Λιχτάροβιτς, Σοσνόβσκι, Σχιτόβ, Γιούρεβιτς, Βολότκο, Κρίβετς, Σκάβιτς, Παβλόφ, Μπορμπάτσοφ, Ροντιόνοφ.