Στην αναβολή των αγώνων (13η ημέρα) του πρωταθλήματος του προσεχούς Σαββατοκύριακού προχώρησε χτες η ουκρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, προκειμένου η εθνική ομάδα της χώρας να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εν όψει των μπαράζ με την Ελλάδα (14 και 18 Νοεμβρίου).

Η απόφαση της ουκρανικής ομοσπονδίας ελήφθη ύστερα από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει πριν από λίγες ημέρες ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο. Και από χτες, η Ουκρανία άρχισε την προετοιμασία της. Πάντως, ο Ουκρανός τεχνικός αντιμετωπίζει πρόβλημα εν όψει των μπαράζ, αφού είναι τραυματίες και αμφίβολο αν θα καταφέρουν να είναι έτοιμοι μέχρι τα δύο παιχνίδια ο βασικός γκολκίπερ Σοφκόφσκι και ο μέσος Ναζαρένκο, ενώ δεν κλήθηκε και ο Βορονίν. Νέο πρόσωπο στην ομάδα είναι ο Ιγκόρ Ουτόμπιακ, αμυντικός μέσος της Καρπάτ. Αντιθέτως, επανέρχονται οι Τσιγκρίνσκι, Ρούσολ.

Στο μεταξύ, ο Τάκης Φύσσας επιστρέφει από την Ουκρανία και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ την Παρασκευή θα αποφασιστεί το πότε τελικά η Εθνική θα μεταβεί στο Ντόνετσκ, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, με θερμοκρασίες αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες περί διεξαγωγής του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω των πολλών κρουσμάτων του ιού της νέας γρίπης, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από τη ΦΙΦΑ. Η ομοσπονδία της Ουκρανίας από την πλευρά της, διαθέτει 5.000 εισιτήρια στην ΕΠΟ.