ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ από τις κάλπες και το έλλειμμα δεν είναι ούτε λάστιχο ούτε κουβέντα να γίνεται. Είναι η τσέπη μας, γιατί αυτή θα πληρώσει τα σπασμένα για πεντέμισι χρόνια Καραμανλή.

Κοντά σ΄ αυτά όμως είναι και τα ρέστα της τελευταίας ώρας: – Το καπέλο με το «νταμπλ» σε διόδια Αθήνα- Λαμία που μας φόρεσε ο Θεσσαλός και την έκανε στο μπλε Επικρατείας, αφού στον Κάμπο, απ΄ όπου κατάγεται, θα ΄βρισκε μόνο την ψήφο του.

– Κάμποσα εκατομμύρια, της τελευταίας στιγμής, που μοιράζει ο βαρόνος των stage, για να παραμυθιάσει και άλλους ανέργους με 450 ευρώ τον μήνα μήπως και «κλέψει» τον σταυρό τους.

– Πεντακόσια τόσα εκατομμύρια ευρώ που λείπουν από το ΙΚΑ και το (πρώην) ΤΕΒΕ, που δεν έχουν να πληρώσουν δώρα. Είναι μια πρώτη άθροιση από τον λογαριασμό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, με τις ενοποιήσεις- άλλοθι, για να κουκουλωθούν τοξικά και άλλα κόλπα.

– Το παιχνίδι στην αγορά, με τις εγκρίσεις της τελευταίας ώρας για κοινοτικά προγράμματα που δίνονται σε δήθεν μικρομεσαίους, για να επωφεληθούν όμως και οι τελευταίοι κουμπάροι από τις διαφορές των επιτοκίων.

– Το μεγάλο πάρτι με την απόσυρση των Ι.Χ. που άρχισε στην αγορά δήθεν για να σωθεί το περιβάλλον και να ανασάνει το κέντρο της Αθήνας.

Μόνο που, όπως γίνεται, κάποιοι ξεπουλάνε τα τζιπ που έχουν στοκάρει και, από την άλλη, ο πολύς κόσμος μένει με το παλιό του Ι.Χ., που χάνει την αξία του και τα λεφτά του.

Μαζί με αυτά είναι και η κρυφή ανεργία να σημαδεύει το 16% για τον χρόνο που έρχεται, τα καρτέλ στην αγορά και την ακρίβεια που, παρά την ύφεση, θερίζει σε ράφια, βιτρίνες και αντλίες.

Ευτυχώς που ανοίγουν οι κάλπες.

Και οι… σεμνοί και ταπεινοί φεύγουν.

ΥΓ: Με την ψήφο μας.