ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΑΝΕ ΟΛΑ, ήρθε και η βόμβα με το λουκέτο στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Βέβαια δεν είναι καινούργιο το φρούτο. Η ιστορία σάπισε τόσο πολύ, ώστε ακόμη και η νεοφώτιστη επιτροπή Εποπτείας, δεν άντεξε τις αναθυμιάσεις και τις έκλεισε.

Το ζήτημα, όμως, έχει ουρά, που δεν τελειώνει βέβαια, με τον κόσμο να συνωστίζεται μπροστά στα γκισέ.

Έτσι από τη μια, βασικά ασφαλιστικά ταμεία- με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν με χαριστικές διατάξεις για ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, κόλπα με ομόλογα από την παρέα του Λονδίνου και άλλα- είναι σε βαθύ κόκκινο.

Από την άλλη και ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης και κυρίως ο κλάδος ζωής- υγείας δέχεται χοντρό στραπάτσο.

Φαίνεται λοιπόν, πως δεν είναι μόνο το πρόβλημα με τις συντάξεις στο ΙΚΑ και το Δημόσιο, όπου το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με τα όρια ηλικίας ούτε στην πλάτη των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση Καραμανλή παραδίδει καμένη γη στην κοινωνική ασφάλιση και ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ασφαλιστικές εταιρείες. Στην περίπτωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης χρειάζονται 28 δισ. ευρώ τον χρόνο για να λειτουργήσει το σύστημα.

Στην περίπτωση της ιδιωτικής ασφάλισης, φαίνεται μ΄ αυτά που διαπιστώνονται, ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο, μόλις που αντέχει και βέβαια κανείς δεν μπορεί να πει τι γίνεται με τα συμβόλαια που τώρα ωριμάζουν και παλιές αμαρτίες με τις εκτιμήσεις ακινήτων.

Siemens και ομόλογα φιγουράρουν ως δείγμα διαφθοράς και στην έκθεση της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια».

Και αυτοί που φεύγουν, καμαρώνουν κιόλας. Και ζητάνε κι άλλο debate.

ΥΓ: αντί να ντρέπονται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από