ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Με γκολ του Μπάρκογλου (71΄) ο Λεβαδειακός νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας, παίρνοντας τους πρώτους τρεις πόντους του στο φετινό πρωτάθλημα. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους φιλοξενουμένους, που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχασαν ευκαιρίες (με κορυφαία το πέναλτι του Ρεκόμπα το οποίο απέκρουσε ο Μπλάζιτς) και σε γενικές γραμμές έδειξαν καλύτερο σύνολο από τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι ήταν καλό ποιοτικά, με εξαιρετικό ρυθμό και πολλές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ικανοποίησαν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Λιβαδειάς.

Ο Πανιώνιος πήρε από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα και περιόρισε τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ο Ρεκόμπα, συνεπικουρούμενος από τους Σίμωση και Κουμορτζί, ήταν ο παίκτης που οργάνωνε τη μεσαία γραμμή και μοίραζε πάσες στους επιθετικούς της ομάδας του. Όμως, ο Ουρουγουανός χαφ από κορυφαίος παίκτης έγινε μοιραίος για την ομάδα του. Κι αυτό, γιατί στο 69΄ ο Μασάδο ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Νικολάου και ο διαιτητής Γιάχος- κοντά στη φάση- έδειξε το πέναλτι, αλλά το σουτ του Ρεκόμπα από τα 11 βήματα απέκρουσε με τα πόδια ο κορυφαίος του γηπέδου Μπλάζιτς.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, στην αμέσως επόμενη φάση ο Ταραλίδης εκτέλεσε πλασαριστά φάουλ στον Μουλόπουλο, αυτός βρήκε στην περιοχή τον Μπάρκογλου και ο τελευταίος «κάρφωσε» την πρώην ομάδα του.

Η ομάδα του Λεβαδειακού αντιμετωπίζει προβλήματα στη μεσαία γραμμή. Προβλήματα που προκύπτουν από την αποχώρηση του Λεονάρντο, ο οποίος ήταν ο μόνος παίκτης που μπορούσε να οργανώσει το κέντρο και να μοιράσει πάσες.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Λειτουργήσαμε καλά αμυντικά, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας και πήραμε μια σπουδαία νίκη που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια» επεσήμανε ο τεχνικός του Λεβαδειακού Μόμτσιλο Βούκοτιτς και πρόσθεσε: «Για εμάς, σήμερα ουσιαστικά αρχίζει το πρωτάθλημα. Πήραμε τη νίκη, παρά το γεγονός πως είχαμε πολλές απουσίες στο κέντρο της άμυνας, αφού δεν μπορούσαν να αγωνιστούν οι Μαρτορέλ, Καψής και Αλεξίου. Έτσι, αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον Ζησόπουλο σέντερ μπακ».

Ο Εμίλιο Φερέρα είπε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χάσαμε αυτό το ματς. Είναι απίστευτο. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Ο αντίπαλος έκανε όλη κι όλη μία μόνο φάση και πέτυχε γκολ. Από εκεί και πέρα δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό. Πρέπει όμως να διδαχθούμε από αυτό το παιχνίδι και να μην κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη. Δεν συνηθίζω να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά σήμερα είμαι θυμωμένος. Κι αυτό, γιατί η φάση στην οποία έδωσε δεύτερη κίτρινη στον Κουμορτζί δεν ήταν για κάρτα».